fredag, september 22, 2023

Nye VM-point til Mikkel O. Pedersen

spot_img

Porsche-køreren tog sjetteplads på Fuji-banen i Japan

Selv om årets femte afdeling af World Endurance Championship stort set blev et problemfri løb for Mikkel O. Pedersen og hans to makkere italienske Matteo Cairoli og schweiziske Nicolas Leutwiller, så måtte trioen nøjes med en sjetteplads i det sekstimersløb, der søndag morgen dansk tid blev kørt på Fuji-banen i Japan.

”Vi kunne måske være sluttet en placering længere fremme, men så heller ikke mere,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Vi var det hurtigste Porsche-hold i GTE Am-klassen, men det var ikke nok. Det var det samme med Porscherne i GTE Pro-kategorien. Der var ikke mere i bilen på den bane.”

”Når vi har kørt de andre løb, har det været problemer, som har sat os tilbage, og så er det lidt frustrerende, at vi ikke slutter længere fremme end på en sjetteplads, når vi ikke laver nogen fejl. Vi gjorde det, vi kunne.”

Mikkel O. Pedersen kom i Project 1 Motorsports Porsche, efter at Nicolas Leutwiller havde gennemført de to første stints i bilen. ”Nikolas gjorde det over al forventning, og han har fået mere fart siden sidste løb og er bare blevet bedre,” siger racerkøreren fra Struer. ”I mit første stint opdagede vi et problem i et dæk. Luftfugtigheden i dækket var for stor, så der opstod væske, og det gav bobler i dækket. Og det kostede tid.”

”Til mit andet stint fik jeg nye dæk, hvor man havde fået kompenseret for problemet med luftfugtigheden, og så var det helt ny bil. Det gav et boost efter et første stint, hvor jeg følte, at jeg kørte i regnvejr, mens andre kørte i tørvejr. Jeg kunne presse bilen og var hurtigste Porsche-kører på det tidspunkt, og det var et helt andet stint. Så overtog Matteo bilen og han gjorde det rigtig godt i sine to stints på vej mod sjettepladsen.”

Personligt er Mikkel O. Pedersen særdeles tilfreds med sin egen indsats i weekenden på den japanske bane.

”Det har været en skøn oplevelse,” siger han. ”Jeg lærer først VM-banerne under selve løbsweekenderne, og når mange af konkurrenterne så kender banen på forhånd, er det dejligt at være på pacet.”

spot_img
spot_img
spot_img