fredag, september 22, 2023

Brand på Jernbanemuseet ødelagde Leos gamle postbil

spot_img

Klokken 21:34 i går modtog politiet en anmeldelse om brand på Midt- og Vestjyllands Jernbanemuseum i Struer.

Selve slukningsarbejde var hurtigt overstået, efter brandvæsenet ankom. Opmærksomme borgere havde selv forsøgt at slukke branden med en pulverslukker, men der skulle mere til, siger Birgitte Buskov til Dagbladet.

Politiet i Holstebro er endnu ikke kommet til en endelig konklusion, men politikommissær David Dyrmose understreger, at sagen skal undersøges nærmere.

– På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at fastlægge brandårsagen, men vi kommer til at efterforske videre i sagen, siger han til TV Midt Vest.

Under branden blev en gammel postbil stort set udbrændt og ilden gik også ud over et gammelt jernbanetog.

Det var et hårdt slag for Leo Hartmann Clemensen, der som postbud før han blev pensioneret, kørte i netop denne bil.

– Det var bilen jeg omdelte pakker I i Bremdal og øst for Bredgade. Det var en speciel bil idet den havde skydedøre i begge sider. Det var en såkaldt instruktørbil. Da der var et instruktør sæde ved højre skydedør. Her kunne instruktøren sidde og lære nye postbude op i at være landpost og pakkebud. Modellen var faktisk den bedste postbil vi har haft. Også rent værkstedsmæssigt. Den gik yderst sjældent i stykker. Og var derfor billig i drift, fortæller Leo Hartmann Clemensen.

Da bilen blev doneret til jernbanemuseet var det netop Leo som kørte den fra Posthuset og til museet, det kom der en film ud af, som kan ses via dette link: https://www.youtube.com/watch?v=qw7OHe8KqJg

– Jeg er ked af at den bil er brændt af. Især da jeg var stolt over at det blev netop min bil der blev udvalgt af postnord. Dengang havde den netop været til service og nysynet. Tanken fyldt op, fortæller en trist Leo Hartmann Clemensen.

spot_img
spot_img
spot_img