Home Arrangementer Food Doctor – når mad kan helbrede

Food Doctor – når mad kan helbrede

0
Food Doctor – når mad kan helbrede

Et af de spændende områder til årets SANS d. 20. august er området Food Doctor hvor de besøgende kan blive klogere på brugen af mad som medicin

I området Food Doctor vil de besøgende kunne få et indblik i, hvordan mad i en vis udstrækning kan bruges som medicin.

– Det er egentlig et område, som vi prøvede af som et forsøg sidste år. Grunden til at vi tog det med, var, at vi kunne se, at der var og er et stort fokus på mad, der kan forebygge eller helbrede sygdomme – for eksempel i tv-programmet der handler om at kunne spise sig rask. Det synes vi, er virkelig interessant, og det virkede oplagt at kigge nærmere på det i forbindelse med SANS, fortæller eventchef Kim Høfler.

I forbindelse med Food Doctor kan de besøgende se frem til at høre to oplæg med Mette Lund, som er uddannet sundhedsrådgiver. Hun vil tale om, hvordan man kan bruge mad til at skabe bedre tarmbakterier og hvordan mad kan være med til at bidrage til et stærkere immunsystem.

– Mette Lund taler af to omgange; klokken 11 til 12 og 12.30 til 13.30, så der er rig mulighed for at komme forbi og høre hendes spændende oplæg kaldet Sund mad, Sundt liv. Hendes tilgang til at de rigtige fødevarer kan være med til at skabe et bedre liv, er spændende og ikke mindst aktuelt når man ser på, hvilke bøger der sælger på nettet inden for samme temaer. Vi ved derfor, at der er en stor interesse for de emner, som Mette Lund vil tale om, og vi opfordrer så mange som muligt til at kigge forbi, siger Kim Høfler.

Anna Iben Hollensberg som er uddannet læge, holder også et oplæg ved Food Doctor fra klokken 14 til 15. Anne Iben Hollensberg har en holistisk tilgang til det at kigge på kroppen, hvis man er syg, og hun er fortaler for, at fødevarer kan være med til at forebygge en række livsstilssygdomme. Anna Iben Hollensberg holder foredrag og hun har udgivet en række bøger om, hvordan mad kan være med til at holde kroppen sund.

– Det er altså to stærke oplægsholdere, som vi har fået fat i, og vi håber, at folk efter oplæggene kan tage noget med derfra – blandt andet hvordan fødevarer kan være med til at bidrage til et sundere liv. Selvom området ikke bliver det største, vi har til SANS, oplevede vi, at der var stor søgning til det sidste år, og det håber vi naturligvis, at der bliver igen i år, siger Kim Høfler

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here