fredag, januar 27, 2023

En unik position i lyd-verdenen trækker banebrydende international mikrohøjttaler-startup til Struer

spot_img

SonicEdge – en israelsk startup indenfor højkvalitets MEMS siliciumhøjttalere – har netop oprettet et dansk datterselskab hos Sound Hub Danmark i Struer.

Markedet for siliciumhøjttalere, de såkaldte MEMS (Micro ElectroMechanical System) højttalere er i voldsom vækst, og potentialet er enormt. Teknologien er specielt velegnet til høreapparater, headsets, true wireless hovedtelefoner (TWS) og de såkaldte hearables

SonicEdge udvikler en sådan ’game changing’ højttaler ved at anvende moduleret ultralyd for at generere højkvalitets audio fra verdens mindste højttaler.

Indtil nu er der endnu kun et yderst begrænset antal udbydere af denne innovative og disruptive teknologi, som giver mulighed for udvikling af banebrydende mindre og endnu mere energi-effektive og robuste løsninger uden at gå på kompromis med lydkvaliteten.

Netop sådan en virksomhed er nu registeret hos Sound Hub Denmark i Struer.

Tættere på kunder og leverandører
SonicEdge har oprettet det danske datterselskab med en række formål for øje. Det handler bl.a.om at sikre virksomheden lettere adgang til nogle af de specialister Danmark har fostret inden for audio, samt den support Sound Hub’s økosystem kan levere indenfor forretningsrådgivning og teknologi.

SonicEdge har allerede danske investorer og nøglekompetencer tilknyttet. Det at åbne et selskab i Sound Hub Denmark er et helt naturligt næste skridt til at udvide og komme tættere på vores kunder og samarbejdspartnere i Danmark, udtaler Direktør Joel Beilin, der har en fortid ved bl.a. Oticon og Siemens. ”At etablere en enhed i dette enestående udviklingsmiljø og derigennem få adgang til de mange ressourcer, kompetencer og muligheder for matchmaking, som Sound Hub tilbyder, er unik.”

Aktivt tilvalg af Danmark
Etableringen af et selskab i EU er, udover tilknytning til et dedikeret lydmiljø i Sound Hub Denmark, et aktivt tilvalg af Danmark udtaler stifterne af SonicEdge, Ari Mizrachi og Moti Margalit fra Israel:

”Der er så mange grunde til at vælge Danmark. Generelt skønne mennesker, som har en helt fantastisk åben tilgang til samarbejde og vidensdeling. Derudover har Danmark et veludviklet arbejdsmarked med en god

teknologisk infrastruktur, der gør det attraktivt at drive forretning netop her. Vi kan finde investorer, der forstår vores forretning, audiovirksomheder som potentielt kan blive vores kunder samt universiteter, der har fokus på audioteknologi. Alt dette betyder, at vi får mulighed for at skaffe os adgang til den nyeste viden og potentielt højt-kvalificeret arbejdskraft”.

Verdens mindste højttaler – Banebrydende teknologi

SonicEdge er netop nu i gang med at videreudvikle deres banebrydende Speaker-In-Chip løsning, som verdens mindste højttaler, der er designet til at skabe et paradigmeskift i måden vi frembringer lyd. Princippet er baseret på en særlig patenteret teknologi. Dens ultra-kompakte og helt enestående lydkvalitet positionerer den som næste generation mikrohøjttaler til hovedtelefoner, in-ears og andre bærbare audio produkter.

Siden vores første dialog med SonicEdge for lidt over 2 år siden, har vi kunnet se markedsinteressen vokse for stadig mindre og mere energieffektive teknologier, hvorfor vi ser et perfekt match for en sådan virksomhed i Sound Hub regi – fortæller CEO Sound Hub Denmark Peter Petersen. ”Der er mange muligheder for, at begge parter får noget ud af en sådan tilstedeværelse”.

Søger flere medarbejdere

SonicEdge har en række patenter, som beskytter den teknologi, der har sikret dem en helt unik performance blandt udbyderne af mikrohøjttalere. Disse differentierer sig på flere parametre såsom størrelse, robusthed og strømforbrug. Virksomheden har aktiviteter i Israel og søger netop nu medarbejdere til opbygning af den danske udviklingsafdeling.

Ari Mizrachi, Peter Petersen (Sound Hub Denmark) og Moti Margalit besøger test faciliteterne hos at Sound Hub

Om SonicEdge

SonicEdge har udviklet en banebrydende speaker-in-chip-løsning, specifikt designet til at levere en unik audio oplevelse. Dette gennembrud udnytter et patenterede lyddesign baseret på ultralydsteknologi, MEMS-chips design og implementering kombineret med en ny tilgang til lydgenerering. Dens ultra-kompakte størrelse og fantastiske lydkvalitet positionerer løsningen som næste generation af højttalere til earphones og andre audio applikationer. Som virksomhed vokser vi med en eksponentiel hast. Vi har et team af højtkvalificerede medarbejdere, gode markedstilbagemeldinger og POC fra forskellige store spillere i markedet samt adskillige patenter og investeringer fra førende industrifolk. Med os lyder fremtiden fantastisk.

Om Sound Hub Denmark 

Sound Hub Denmark er verdens første internationale teknologi- og innovationshub for lyd – et fokuseret arbejds- og erhvervsfællesskab for iværksættere, opstartsvirksomheder, freelancere samt etablerede virksomheder; alle med en ambition om at blive verdensklasse indenfor deres felt. Sound Hub tilbyder forretningsacceleration gennem et professionelt kontorfælleskab og lydudviklingsmiljø med måle-, værksteds- og testfaciliteter i verdensklasse og adgang til fagspecialister, mentorer og vidensinstitutioner samt en unik klynge af højtspecialiserede virksomheder med supplerende kompetencer.   

Partnerkredsen omfatter førende globale spillere indenfor den internationale audio industri såsom; Bang & Olufsen, Harman Lifestyle, GN Audio (Jabra), Scan-Speak, Dynaudio samt Aalborg Universitet og Danish Sound Cluster. Sound Hub Denmarks vision er at blive et globalt kraftcenter for lydinnovation; verdens bedste sted at stifte og udvikle morgendagens innovative lydvirksomheder.  

spot_img
spot_img
spot_img