Da flaget gik til tops

Struer Nyheder Det grønne spire flag hejses Struer Fribørnehave
Borgmester Niels Viggo Lynghøj og skoleleder Morten Brøchner Povlsen hejser flaget under børnenes overvågning (Foto Jan Johansen)

Struer Fribørnehave blev i går eftermiddags officielt medlem af Friluftsrådet Grønne Spire. Det er en belønning for, at børnehaven laver en masse i naturen.

“Vi laver en masse ude i naturen. Vi arbejder med naturmaterialer og tegner naturen,” fortæller pædagog Rebecca Kirkeby Jensen, der har været tovholder på projektet. “Det er noget vi har arbejdet meget med det sidste år.”

Struer Nyheder Grønne spire flad
Det flotte grønne flag folde sig flot ud i vinden (Foto Jan Johansen

“Vi arbejder mange steder. bl.a. på vores egen legeplads, der er en lille eksotisk skov, hvis vi selv skal sige det,” siger pædagogen med glæde i stemmen. “Vi er også gode til at tage rundt i naturen til legepladser, bla. andet i anlægget. Vi har også været på en heldagstur til Klosterheden.”

Det grønne spireflag blev hejst.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj var inviteret til at hejse flaget. Og børnene havde helt tjek på, hvad en borgmester er for en: “Det er ham, der bestemmer over byen,” var overbevisningen baseret på figuren i børnebogen Prop og Bertha.

På trods af at Niels Viggo havde det lidt skidt på demokratiets vegne med den udtalelse, lod han den passere. Demokrati og byråd er en svær ting at forklare børn ialderen fra tre til seks.

Da det flotte frønne flag var hejst til tops, var der kage. Og hvilken kage: Grøn kage med glasur og edderkopper. I midten var der en overedderkop med borgmesterkæde.

Den havde Niels Viggo dog ikke med. “Den er under lås og slå på rådhuset,” fortalte han børnene og deres forældre, der dog var godt tilfredse ceromonien.

Den flotte og velsmagende kage med overedderkoppen med borgmesterekæde (Foto: Jan Johansen)