”Man er nervøse for fremtiden,” siger Esther Jakobsen, der er bestyrelsesmedlem i Hvidbjerg Borgerforening, ”mange tænker på, om man skal skifte læge nu eller skal man vente. Og skal man skifte, bliver det jo ind til Struer. Det er sådan set det, folk spekulerer på.”

Esther Jacobsen mener også, at tager man en læge i Struer og har behov for at han kommer ud, så kommer han ikke. Og der må også tænkes på de ældre borgere, der kan have svært ved at komme til Struer.

”Men under alle omstændigheder, så får vi jo en læge. Det er bare det, hvordan,” siger Esther Jacobsen. ”Regionen skal jo levere en læge.”

”Jens Andreasens praksis har været til salg længe, men der ikke nogen unge læger, der har interesse i at komme herud, selvom man sagtens kan bo i Holstebro og så bare køre frem og tilbage. Det har Jens Andreasen gjort i over 20 år.”

Men nu er klinikken sendt i udbud, og Esther Jakobsen mener, at det er den samme ordning, der findes i Hurup.

”Og det, der er ved det, er at de læger, der sidder i f. eks en Falck klinik, der kommer jo fra hele Danmark,” siger Esther Jakobsen, ”så tager de lige en periode. Men det er pest eller kolera. Vi skal jo have en læge på Thyholm.”

”Om det så bliver under Falck eller hvad det gør, så skal regionen jo skaffe os en læge. Men det allerbedste vil jo selvfølgelig være, at der kom én, der vil være her, som kunne lære folk at kende,” siger Esther Jakobsen. ”Og jeg tror simpelthen ikke på, at der ikke kommer en læge.”
/Leif Madsen

Foto: Esther Jakobsen (Leif Madsen)