mandag, august 15, 2022

Mikkel O. Pedersen: ”Endelig kom vi på podiet”

Mikkel O. Pedersen sluttede på tredjepladsen i VM-løb i Italien

Sammen med sine to teamkammerater – schweiziske Nicolas Leutwiler og italienske Matteo Cairoli – sluttede Mikkel O. Pedersen på tredjepladsen i årets fjerde afdeling af FIA World Endurance Championship – sekstimersløbet på Monza-banen i Italien.

”Endelig kom vi på podiet,” siger en glad racerkører efter løbet. ”Det var dejligt med en podieplacering. Det følte vi alle tre i bilen, at vi havde fortjent, ja, det gjorde det øvrige team også.” Tredjepladsen var Mikkel O. Pedersens bedste resultat i VM-sammenhæng efter femtepladsen på Spa-Francorchamps tidligere på året, men resultatet understregede også, at trioen i Project 1 Motorsports Porsche 911 RSR-19 har haft farten i år.

Helt problemfrit forløb det udfordrende løb dog ikke for trioen.

Udover et telemetriproblem forløb sekstimersløbet på Monza godt.

”Telemetrien virkede ikke i bilen,” forklarer Mikkel O. Pedersen. ”Teamet i pitten kunne ikke følge med i de tekniske data for bilen, og vi kørere måtte derfor hele tiden give info over radioen omkring ting som dæktryk og benzinforbrug.”

”Det gik også lidt ud over vores taktik. Under en safety car-periode skulle vi have været i pit og tanket benzin på. Det gjorde de andre, og det kostede os lidt. Da der var fem minutter tilbage af løbet, skulle vi ind og have benzin på og ud igen hurtigst muligt.”

Nicolas Leutwiler kørte de to første timer i bilen, inden Mikkel O. Pedersen tog over. Han tilbragte også to timer bag rattet, inden han overgav Porschen til Matteo Cairoli, som kørte den i mål på tredjepladsen i GTE Am-klassen – mindre end fire sekunder efter den Ferrari, som sluttede på andenpladsen.

”Mine to stint i bilen foregik egentlig stille og roligt. Det var helt udramatisk, men det gjaldt naturligvis om at holde øje med trafikken,” siger Mikkel O. Pedersen.

Der er nu dømt sommerpause fra racerbilerne for Mikkel O. Pedersen. Først i starten af september finder næste VM-afdeling sted på Fuji-banen i Japan.

Pressemeddelelse/Mikkel O Pedersen Racing