tirsdag, juni 28, 2022

Hvordan er det med de varme hænder i Struer?

For et par uger siden offentliggjorde regionen en rapport om velfærdsområderne, bl.a. ældreplejen. Den viste, at der p.t. er mangel på SOSU assistenter rundt omkring i kommunerne. Men hvordan ser det ud i Struer?

-Vi kan også i Struer kommune mærke, at det er sværere at rekruttere folk, siger Tina Holmgaard, centerchef, Sundhed og Omsorg. -Det er især social- og sundhedhedsmedhjælpere, der er svære at få fat i.

-Men vi har ikke masser af stillinger rundt omkring, der er ubesatte. Hvis vi ikke kan få assistenter, finder vi andre løsninger.

-Når der bliver ansat ufaglærte i en stilling, gør vi det med henblik på uddannelse, sigre Tina Holmgaard. -Det er noget vi har meget fokus på.

At uddanne en SOSU assistent

-Vi har bl.a. et godt samarbejde med Jobcentret, fortæller Tina Holmgaard. -Det kan jo godt være, at hvis man er interesseret i faget, skal have noget praktisk erfaring. Det viser, om man er klar til at starte et uddannelsesforløb på Social- og Sundhedsskolen. Er man interesseret i området, men ikke ved om det er noget, så kan man prøve det af i en tre måneder.

Det er altid med henblik på, at de ufaglærte, der bliver ansat i området, skal påbegynde en uddannelse, fastslår Tina Holmgaard, der desuden påpeger, at det kun er godt 3% af de ansatte lige nu er ufaglærte. -Det er ikke sådan, at vi har folk ansatte i årevis, uden at de er uddannede. -Vi kan kun være interesseret i, at vores personale er faglært.

-Der kan også være, at der er nogen, der har en anden baggrund end dansk, siger Tina Holmgaard. -Det styrker deres danske sprog, at de har en periode, hvor de er på arbejdsmarkedet, inden vi hjælper dem ind på skolen.

-Der er kurser på Social- og Sundhedsskolen, der er målrettet dem som har dansk som andetsprog. Hvis man ikke har for meget dansk med i rygsækken, hjælper vi dem med det, fortæller Tina Holmgaard.

Skolen hjælper desuden med at kompetenceafklare for at finde ud af, om man kan gå direkte ind ind i uddannelsen eller om der skal mere til.