Familien Clemmensen fra Humlum tager tilbage til Grønland for at løbe

spot_img

I Humlum bor familien Clemmensen, Karsten, Heidi og deres børn Mikkel og Mille. Tidligere har vi fortalt historien om Mikkel Clemmensen på 17 år, som løber på højt plan. Men at løbe og rejse rundt til løbene er noget hele familien er sammen om.

Familien har boet i Humlum siden 2012 hvor de flyttede ind i huset på Lille Ørskov vej. Men før da boede de tre år i Grønland. Nu vender de tilbage til Nuuk for at gense Grønland og samtidig deltage i Nuuk Halvmaraton.

Det er ikke første gang vi hører om familien Clemmensen. De fleste i Struer og omegn har hørt om ”Kongen og Den Hvide Kenyaner”. Det var de to gode venner Karsten Clemmensen og Kenneth Ørum, som flere gange løb og cyklede vanvittige distancer til fordel for en god sag.
De seneste år har Karstens søn Mikkel også været med og nu er det ham og hans lillesøster Mille der har overtaget, mens mor Heidi hjælper med alt det praktiske.

– Det var mors idé at vi skulle til Grønland for at løbe, fortæller Karsten Clemmensen og forklarer at familien glæder sig til at se Grønland igen.

Da familien i 2009 flyttede til Grønland var det en stor forandring, men de faldt godt til. De boede i Nuuk og Karsten arbejdede hos købmanden Brugseni mens Heidi fik job på plejehjemmet. Mikkel var på det tidspunkt 3 år gammel mens Mille blev født på Grønland i 2011.

– Man lærer hurtigt nogen at kende, det var næsten som at flytte til Humlum, folk var meget gæstfrie, fortæller Karsten.

– Nuuk er en stor by, lidt som Struer, så der var mange muligheder, fortæller Heidi.

Karsten trænede fodbolddrenge, arrangerede spinning og løb mens Heidi kom med i en syklub.

– Gæstfriheden var stor, folk tilbød deres hjælp og der var ofte ”kaffemik”, fortæller Heidi.

Men det var også dyrt at leve i Grønland og varerne kommer ikke lige så regelmæssigt som vi er vant til i Danmark

– Jeg drak ikke sødmælk i tre år og f.eks. en halv liter Faxe Kondi kostede 39 kr på tilbud, fortæller Karsten.

Det var også i Grønland at sønnen Mikkel for første gang viste interessen for at løbe.

– Første gang Mikkel viste lidt interesse for løb var en dag vi skulle gå 2,5 kilometer hjem. Vi havde babyjoggeren med, men Mikkel, 3 år, ville hellere løbe, så han endte med at løbe hele vejen hjem iført vinterstøvler og flyverdragt. Han var et stort smil hele vejen. Da der senere blev arrangeret Nuuk Halvmarathon var der en børne distance. Her deltog Mikkel med løbenummer på maven og løbesko på fødderne, det gik godt til løbet. Vi husker ikke tiden, da det vigtigste bare er at komme i mål og hygge sig, fortæller Heidi.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Mikkel 3 år ved Nuuk Halvmarathon.

Nu skal familien tilbage til Grønland

Nu skal familien så tilbage til Grønland, men denne gang kun for et kort bemærkning. Familiens store passion er løb og muligheden opstod for at kombinere deltagelse ved Nuuk Halvmaraton med at besøge gamle venner.

– Da snakken faldt på sommerferie 2024 prøvede vi, om alle drømme i familien kunne imødekommes, fortæller Heidi

Mille ville gerne opleve Grønland hvor hun er født og hvor en god veninde bor. Heidi var meget let at overtale til et gensyn med Grønland og Karsten og Mikkel var helt med på ideen, da de opdagede der var Nuuk Halvmaraton i juli.

– Udover løbet, der er feriens højdepunkt , glæder vi os til at opleve Grønlands kultur og natur, forklarer Heidi.

– Mikkel glæder sig dog mest til et gensyn med asfalten på Nuuk veje nemlig at løbe halvmaraton. De når at få 4 dage i byen inden løbet til at få trænet og få en fornemmelse af ruten, fortæller hun.

Hele familien deltager

Så nu er den nye store udfordring i rækken af bedrifter som familien har præsteret, at konkurrere på Grønland

Karsten og Mille deltager i 10 kilometer distancen, mens Mikkel tager halvmaraton på 21 kilometer. Heidi har meldt sig som frivillig og skal hjælpe til med afviklingen af løbet.

– Jeg går efter en podieplads, lyder det fra Mille Clemmensen, der som familiens yngste er den der senest er begyndt at løbe. Men hun har allerede opnået en førsteplads for piger og en andenplads for kvinder på 5 km ved Run To The Beat i 2023, og vandt både guld på 3000 meter og bronze på 800 meter ved Jysk Fynsk Mesterskab samme år.
For en uge siden løb hun sig til en førsteplads til Herning Games på 800 meter i tiden 2.33 hvilket også er hendes personlige rekord på distancen.

– Hun stiller ikke op for sjov, griner hendes far Karsten og forklarer at datteren har et vist konkurrence-gen, hun vil vinde og er meget målrettet.

– Både Mikkel og Mille synes det er sjovt at løbe, hvis man ikke brænder for det, kommer man ikke ud af døren til træning. De tager sommetider en træning sammen rundt på gaderne i Humlum. Der bliver snakket om pace timer, træningstyper, løbesko og meget mere over aftensmaden, fortæller Heidi.

Nuuk Halvmaraton løbes d. 6 juli 2024. Vi følger naturligvis op på hvordan det går.

Billeder herunder:

Mille og Mikkel træner sammen
Sko er vigtige for en familie som løber meget, og det ses tydeligt i deres skoskab.
spot_img
spot_img
spot_img