Mikkel Clemmensen løber på højt plan

spot_img

17 årige Mikkel Clemmensen fra Humlum er hastigt på vej frem. Bogstaveligt talt, for han dyrker løb på højt plan og går op i selv de mindste detaljer for at optimere sine præstationer. Den 20. april skal han løbe om Danmarksmesterskabet på 10 kilometer.

Det var under Coronatiden at Mikkel begyndte at løbe, det var en konkurrence i den lokale fodboldklub som startede det hele. Mikkel opdagede at løb lige var ham og han begyndte at træne med sin far Karsten.

– Vi tog så med til Hjerl Hede løbet i 2020 og bagefter et løb i Lemvig. Mikkel udviklede sig og jeg måtte sande at jeg efter kort tid ikke længere kunne følge med ham, fortæller Karsten Clemmensen, som har løbet motionsløb i mange år og er kendt i Struer og omegn som en del af duoen ”Kongen og den Hvide Kenyaner”. Duoen to har flere gange løbet og cyklet vanvittige distancer til fordel for gode sager. De seneste gange har Mikkel været med.

Sidste år tog Mikkel Clemmensen så selv initiativet til at samle penge ind til en ny legeplads i Humlum. Inspireret af sin fars mange løb for gode formål satte Mikkel sig selv et mål. Han ville cykle til direkte til Odense, hoppe af cyklen og deltage i et maraton løb. Det gjorde han! Og ikke nok med det, så samlede han ca. 70.000 kr ind fra sponsorer og private bidrag som alt sammen gik til legepladsen som snart står klar i Humlum.

DM og landshold.

Til dagligt går Mikkel i 10. klasse på Thyholm Skole hvor han bla. Har været i praktik hos Bremdal Tømrer og når han er færdig i 10. klasse vil han på tømrerskole i Holstebro. Derudover har Mikkel et fritidsjob hos Løvbjerg i Struer, for at dyrke løb på højt plan kræver penge.

– Det er mit fritidsjob som betaler sko og udstyr, et sæt løbesko holder kun 2-3 måneder, så er de slidt op, forklarer Mikkel Clemmensen.

Da Mikkel startede med at løbe var det svært, men efter kort tid begyndte det at vende. Det har særligt været en stor motivation at finde andre at træne med og hans far og mor kører ham vidt omkring for at deltage i træninger og stævner. I januar var han på en uges træningslejr i Portugal sammen med en flok talentfylde unge løbere og under træningslejren løb han 130 kilometer.

I næste weekend skal han deltage U18 brutto landsholdssamling. Den 20. april skal Mikkel Clemmensen deltage i DM for U18 på 10 kilometer distancen, og juni skal han deltage i DM på 5 km distancen.

– Mikkel står ofte op kl. 6 om lørdagen for at komme til træning i Holstebro og han løber i øjeblikket ca. 100 km om ugen så det er en kæmpe stor indsats han ligger i det, fortæller Mikkels mor Heidi.

Til løb stiller Mikkel op for AK Kilen Struer.

– Speakerne på stadions har efterhånden lært at lægge trykket i Kilen rigtigt og sige AK Kilen Struer, fortæller Heidi.

Vil vinde Run To The Beat.

Mikkel Clemmensen fortæller at selve processen med at løbe giver ham rigtig meget, han kan godt lide at være i det, koncentrere sig om sit løb og han nyder at arbejde med detaljerne. For fornylig har han købt en laktatmåler til at optimere sin træning ved at måle mælkesyre.

Det er også tydeligt at han har ambitioner.

– Jeg drømmer om at blive den første Struerbo som vinder Run To The Beat, siger han med et smil og slår også fast at han gerne vil løbe en 10 kilometer på under 32 minutter, hvilket han stadig mangler omkring et minut i at opnå.

Til sommer rejser han sammen med familien til Grønland, hvor de alle skal deltage i Nuuk Halvmaraton. Det var også ved Nuuk Halvmaraton at Mikkel første gang løb med startnummer, 3 år gammel på en rute på 4,2 km.

Historien om familiens tur til Grønland fortæller vi om kort tid her på StruerNyheder.dk

Mikkel Clemmensen. Foto: Palle Lykke Ravn

Fakta

Mikkel Clemmensen er 17 år gammel og bor sammen med sin familie i Humlum.

Han er udtaget til U18 landsholdets bruttotrup og skal løbe DM i april.

Hans tider pt ligger på:

5 km : under 16 minutter

10 km : ca 33 minutterspot_img
spot_img
spot_img