Home Nyheder FØRSTE SPADESTIK PÅ LIMFJORDSHUSET STRUER

FØRSTE SPADESTIK PÅ LIMFJORDSHUSET STRUER

0
FØRSTE SPADESTIK PÅ LIMFJORDSHUSET STRUER
Første spadestik til det nye hus for vandsporten i Struer Kommune tages torsdag den 1. oktober.
En opgradering af faciliteterne for vandsporten i Struer Kommune bliver nu for alvor en realitet, når der torsdag den 1. oktober tages første spadestik til Limfjordshuset Struer – det nye, fælles hus for både Struer Roklub, Struer Kajakklub og strandens gæster.

Kommunens bidrag til projektet blev endeligt godkendt af Struer Byråd i december sidste år, hvor aftalerne om Limfjordshuset Struer blev vedtaget og de sidste midler til realiseringen formelt frigivet. Siden er tiden gået med at færdigprojektere huset samt – for klubbernes vedkommende – fortsætte fondsarbejdet med ansøgninger til lokale fonde om støtte til køkken, sauna og andet interiør.

Formand for Struer Roklub, Poul Nielsen, udtaler:
”Vores drøm om et nyt, fælles klubhus bliver nu ført ud i virkeligheden. Det er flere års arbejde, der kulminerer ind i et nyt kapitel om byggeriet af Limfjordshuset Struer. Vores plan om at udvikle et særligt sted ved Limfjorden, som mange borgere og foreninger i Struer og folk udefra har lyst til at benytte og blive en del af, kommer nu et stort skridt tættere på virkeligheden med første spadestik.”

Formand for Struer Kajakklub, Lisbeth Schönemann-Paul, udtaler:
”I Struer Kajakklub ser vi frem til at kunne tage Limfjordshuset-Struer i brug. Det kommer til at give vores klub og vores aktiviteter et kæmpe løft, og vi glæder os til at byde nuværende som nye medlemmer velkomne i det nye hus. De forskellige brugere vil give dynamik og liv til stedet, og der er ingen tvivl om, at huset vil blive et vigtigt lokalt samlingssted og udgangspunkt for vand-, sports-og naturoplevelser ved Limfjorden.”

Et hus til bevægelse
I forbindelse med første spadestik på Limfjordshuset Struer, vil borgmester Niels Viggo Lynghøj samtidig underskrive en partnerskabsaftale om Struer Kommunens deltagelse i projektet ’Bevæg dig for livet’, der skal gøre Danmark til verdens mest aktive nation i 2025. Som led i det firårige projekt vil kommunen både samle og udvikle flere indsatser inden for idrætslivet i Struer Kommune.

”Jeg glæder mig til første spadestik på Limfjordshuset Struer. Et hus, der bliver skræddersyet til Struer Kommune, hvor vi fremover både kan bo tæt på vandet og have de fantastiske faciliteter til at dyrke vandsport, som Limfjordshuset Struer vil give. Det bliver en gevinst for både nuværende og kommende medlemmer i klubberne, men samtidig også en gevinst for hele Struer Kommune som område,” siger Niels Viggo Lynghøj.

Limfjordshuset Struer skal efter planen stå klar på Bremdal Strand i 2021.



FAKTA OM LIMFJORDSHUSET STRUER
Limfjordshuset Struer har et samlet budget på cirka 15 mio. kroner, hvoraf Struer Kommune har givet et anlægstilskud på godt 5 mio. kroner. A. P. Møller Fonden bidrager med 5 mio. kroner, og desuden har Færch Fonden, L. A. G. og Friluftsrådet støttet projektet, foruden klubberne selv og lokale sponsorer.

Den aarhusianske tegnestue TRANSFORM fik opgaven med at tegne det nye vandsportshus, der bliver et multihus inden for vandsport med opbevaring, værksteder, fælleslokaler med fællesrum, kontorer, omklædning, motionsrum og sauna. 

Huset kommer til at fungere som klubhus for Struer Kajakklub og Struer Roklub, mens især husets udearealer vil indbyde strandens gæster til ophold og gåture i husets arkitektur.

Pressemeddelelse/Struer Kommune

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here