Home Nyheder “Gør maj sund” inviterer foreningerne til informationsaften

“Gør maj sund” inviterer foreningerne til informationsaften

0
“Gør maj sund” inviterer foreningerne til informationsaften
Styregruppen bestående af Kasper Hangaard, Karsten Clemmensen og Kenneth Ørum.

Sundhed, sammenhold og fællesskab skal sættes på dagsordenen i Struer.

Det vil styregruppen bestående af Kasper Hangaard, Karsten Clemmensen og Kenneth Ørum gøre med arrangementet “Gør maj sund”, som de søsætter i fællesskab med Lydens By og Struer Kommune

Maaji Nuan!

Maaji Nuan! betyder “dejlig maj” på Grønlandsk og heraf udspringer Gør Maj Sund. Maj måned betyder for mange starten på sommeren, Her skal mange ud og nyde naturen, samt dyrke den aktive livsstil.
Konceptet Gør Maj Sund, startede oprindeligt i NUUK tilbage i 2007 og består i alt sin enkelthed af en form for ”åbent hus” arrangementer som foregår i løbet af maj måned. Tanken er, at alle foreninger, klubber og idrætsforeninger åbner dørene op for byens borgere som derved bliver præsenteret for foreningens aktiviteter. Alle aktiviteter er gratis for byens borgere, idet det bliver afholdt af frivillige fra de forskellige foreninger – og med den tanke at eventen samlet profilerer de forskellige tilbud og aktiviteter der findes i kommunen. Det er op til den enkelte forening, at bestemme, hvorledes dette prøvetilbud afvikles. Det kan være en eller flere gange i løbet af maj måned.

Aktiviteter i hele maj måned

Med “Gør maj sund” vil styregruppen samle og profilere de mange tilbud i en overskuelig kalender og sprede aktiviteterne ud over maj måned således, at der vil være aktiviteter i hele måneden.

“Med referencen til Nuuk i Grønland er vores tanke, at skabe en event der sætter fællesskabet og sammenholdet blandt børn og voksne gennem en række sunde aktiviteter og tilbud i fokus – i en måned, hvor lyset og varmen for alvor præger det danske klima. Vi håber desuden på, at kunne involvere kommunens erhvervsdrivende så vi samlet set understøtter det gode og sunde liv i Struer”, fortæller Karsten Clemmensen som sammen med sin familie har boet i Grønland og har taget ideen med sig hjem.

Inviterer foreningerne til informationsaften

Styregruppen inviterer alle foreningerne i Struer Kommune til at sende en repræsentant til en informationsaften mandag d. 4 februar kl. 19 på Struer Fri Fagskole. Her vil tankerne bag arrangementet blive uddybet og den videre proces vil blive fremlagt. Foreningerne bedes tilmelde sig på goermajsund@outlook.dk

Ambassadører

I Humlum er der to ambassørerer som tager sig af at få områdets foreningerne til at deltage. Heidi Kindberg og Rikke Fjordbak Ravn har sagt ja til opgaven, fordi sociale fællesskaber også er sundhed og fordi de synes det er et rigtig godt arrangement.

“Det er et tilbud til unge og gamle, alle aktiviteter er gratis, og alle lokalområder bliver inddraget”, fortæller Rikke Fjordbak Ravn.

Struer Nyheder vil selvfølgelig følge dette tæt og beretter mere om hvad der kommer til at ske, så snart det foreligger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here