Struer Nyheder Kristian Hedegaard Midtpunktet Thyholm
Centerleder Kristian Hedegaard, Midtpunktet Thyholm.

Hvis du skal have en Johnny Madsen billet til Midtpunkt Thyholms arrangement i oktober, skal du være hurtig på tasterne. Centerchef Kristian Hedegaard regner med, at der er udsolgt i løbet af meget kort tid. 

Billetsalget til Johnny Madsen starter i morgen 1. marts kl. 10. Billetterne købes fra Midtpunktets hjemmeside. Men da Johnny Madsen tidligere besøgte stedet, var der hurtigt udsolgt. Og efter dagen i morgen regner Kristian Hedegaard ikke med, at der er flere billetter at få.

Midtpunktets næste arrangement er en decideret halfestival, En Aften Med Stjernerne.
Aftenen er ren nostalgi og syng med. Navnene er Credence Tribute, Bryan Adams Tribute, The Boss og Rabalder, 4 gode coverbands, der kan spille op til en rigtig fest.
Men også til det arrangement er der ved at være udsolgt, så vil man med, skal der nok rykkes nu.

Ved hvert arrangement er der mulighed for spisning, inden man går ind til musikken.
“Det er det, sammen med barsalget, vi skal tjene vores penge på,” siger Kristian Hedegaard. “Vores arrangementer løber sådan nogenlunde rundt.”

Det grå guld

“Det er det grå guld, der kommer til vores arrangementer, i hvert fald +40. Og vi vil egentligt også gerne lave noget for de yngre. Men det er lidt svært her på Thyholm. Der er ikke så mange unge, men vi kigger stadig på det,” siger centerchefen. “Vi vil gerne forsøge med noget til de 25 – 40 årige.”

Midtpunktet har i øvrigt tradition for at være udsolgt. Sidste års halfest bød på Dodo and the Dodo’s, hvor der var næsten 600 inde og også ved Michael Learns to Rock, var den røde lampe tændt.

“Vi har en god lokal opbakning, men vi kan også mærke, at der kommer flere og flere udefra,” fortæller Kristian Hedegaard. “Da vi i fredags havde Stig Rossen med John Mogensen sange, var i hvert fald halvdelen “ikke-Thyholmere”.

Et enkelt suk kommer der dog fra centerchefen. Han ville ønske, at struerboere i større omfang ville betragte broen som et bindeled og ikke som noget, der skiller.
“Men vi er efterhånden nået ud til folk. Men broklappen må godt være slået endnu mere ned. For der er ikke ret langt fra Struer til Thyholm, men der er jo trods alt ikke længere end når vi skal køre den anden vej,” smiler Kristian Hedegaard.

Midtpunktet Thyholm med det indgangsparti, der blev tilføjet for en 4-5 år siden

Et multihus

Det er ikke kun arrangementer, der trives i centret.
En sportshal, et fitness center, Struer Biblioteks Hvidbjerg afdeling, en café (der blandt andet leverer skolemad), Struer Musikskoles afdeling på Thyholm og multisalen, hvor musikarrangementerne holdes, er også under taget.

Midtpunktet er bygget sammen med Thyholm skole, der i dagtimerne nyder godt af faciliteterne.

Desuden er der en fysioterapiklinik, der lejer sig ind i et par af Midtpunktets lokaler.


Foreningerne bruger også Midtpunktet.

I januar var der nytårskoncert i Midtpunktet med Prinsens Musikkorps og Niels Olsen.
“Det er Musikkens Venners store årlige arrangement. Så laver de ellers nogle små syng-sammen aftener, hvor en lokal har valgt sangene,” fortæller Kristian Hedegaard. “Til de aftener kommer der op mod 80 mennesker. Da vi forleden holdt Højskole-sangbogs dag kom der 100 mennesker igennem i løbet af dagen.”

“Vi skal også de lokales andet hjem,” siger Kristian Hedegaard. “Og ikke mindst foreningernes.”
Han nævner bl.a. foreningen mandag, hvor folk mødes hver mandag. Så drikker man en kop kaffe, synger et par sange og går derefter ud til forskellige aktiviteter. Det kan være et spil kort, noget IT undervisning eller strikker, går en tur eller deltager i bogklubben.

Hvad er egentlig Midtpunktet for en størrelse?

Midtpunktet Thyholm er selvejende. Det er en erhvervsdrivende fond, der ejer og driver driver centret. Bygningen, hvori Midtpunktet holder til, er ejet af Struer kommune, der så lejer stedet ud til fonden.

“Vi har det godt økonomisk,” siger Kristian Hedegaard. “Vi får et kommunalt driftstilskud grundet det at skole, biblioteket og musikskolen har til huse hos os. Vi får også en halleje, som er normalt, når en foreningen bruger en hal. Det er vores største indtægter, men vi har også caféen, der tjener lidt penge på arrangementerne. Vi har en god egenkapital og har haft overskud de sidste 7-8 år.”

Midtpunktet Thyholm holdt 10 års jubilæum i 2014.
Diskussionen om et bygge sådan et hus begyndt allerede tilbage i slutningen af 90’erne, men det var først da kommunesammenlægningerne begyndte at rumle, at politikerne i det gamle Thyholm kommune skyndte sig at få byggeriet i gang.
Og at Midtpunktet i dag er en vaskeægte succes er der nok ikke nogen, der vil nægte.