onsdag, juni 3, 2020
Forside Nyheder Amplified Views skulptur nr 2 rejst i Klosterheden

Amplified Views skulptur nr 2 rejst i Klosterheden

Ca 40 mennesker var mødt frem da kunstneren Ursula Nistrup, creative director i B&O Kresten Krab-Bjerre og formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Struer Kommune Lars Møller Pedersen afslørede den anden skulptur af fem med titlen Amplified Views.

Den første af Ursula Nistrups skulpturer blev rejst på industrihavnen i forbindelse med Struer Tracks tidligere på året.

“Skulpturen forholder sig til skovlandskabet. Og værket er inspireret af nogle ture, jeg har taget i skoven i løbet af de sidste par år, hvor himlen har haft nogle blålige toner og en solnedgangs orange. Så det er de farver skulpturen har,” fortæller kunstneren Ursula Nistrup om baggrunden for værk. “Så forholder skulpturen sig til naturen i Klosterheden, bl.a. det bakkede terræn.”

Hun fortæller, at når hun har været i skoven, så har hun registreret lyden fra trætoppene i de høje grantræer.
“Så kommer man automatisk til at kigge opad mod toppene. Det er de lyde, jeg sammen med akustikerne fra B&O, som jeg har arbejdet sammen med, skulpturen fanger, noget af den høje susen. Når man går forbi skulpturen vil der være nogle punkter, hvor man kan høre træernes susen højere.”

(Foto: PressefotoDanmark.dk/Lasse Quintus)

Hvis man ønsker at se Ursula Nistrups skulptur står den forenden af Langergaardvej, ved skovlegepladsen og hundeskoven. Der skal man lidt ind mellem træerne, nok mod sydøst, hvor værket står ved et lille vandhul.