onsdag, juni 3, 2020
Forside Sport 7 Tour ryttere til start i Le Tour Revanchen i Struer

7 Tour ryttere til start i Le Tour Revanchen i Struer

I det hele taget er gadeløbet i Struer den 30. juli ved at være på plads. Ruten er langt, gode kontrakter er skrevet og tilmeldingerne til løbet stiger dag for dag.

Den 30. juli skal der køres rigtigt cykelløb i Struer. Le Tour Revanchen er det store gadeløb kaldt. Og løbet bliver i den grad kørt i Struers centrum, med start og mål på Tegltorvet.

Rytterne

Løbet køres blot to dage efter afslutningen af Tour de France.

Og 7 af de danske tour-ryttere, der stiller til start:
Jacob Fuglsang, der godt nok ikke var opmærksom nok forleden i touren, da han blev fanget i sidevinden,men som vi stadig kan forvente mere fra.
Michael Mørkøv stiller til start i sin Dannebrogstrøje, et tegn på, han er dansk mester,
Michael Valgreen, der kører for det sydafrikanske hold Team Dimension Data
Kasper Asgreen, som vi har set slide i front af tourfeltet dag efter dag for sin kaptajn i gult.
Mads Würtz Schmidt, den mest angrebslystne dansker på touren og
Lars Bak tourens rutinerede alderspræsident på 39 år.

Hvem, der ellers stiller til start er der ikke p.t. helt overblik over. Tilmeldingerne kommer stadig ind, så hvem og hvor mange, der skal cykle om kap med profferne, ved arrangørerne ikke endnu.

Det forventes, at mellem 50 og 60 ryttere stiller til start.

Ruten

Ruten går ad Rosenvænget, Kirkebakken, Kirkegade, Enggade, til højre ved Anlægsvej, til venstre ad Smedegade med et skarpt sving ned ad Vestergade, tilbage ad Anlægsvej, forbi Apollon Biografen, og til højre hen ad Smedegade forbi Superbrugsen og til start/mål ved Folkets Hus.

Foto: Lydens By

Det er Struer Cykelklubs Dennis Mark, der selv er tidligere eliterytter, der har lagt den teknisk svære rute, der er 1,8 km lang.

“Det er en rute, jeg har haft i hovedet i mange år. Det er måske ti år siden, jeg henvendte mig til handelsstandsforeningen med idéen,” siger Dennis Mark. “Da blev det ikke til noget. Så da jeg fik henvendelsen om at lave en rute til et gadeløb, var jeg ikke i tvivl om, hvordan den skulle se ud.”

Dennis Mark medgiver, at det er en rute, der stiller krav til rytternes evne til at køre på cykel. Men løbet er ikke mere krævende end gadeløbet i Herning, mener han.

Om forholdet mellem de bedste amatører og de professionelle siger Dennis Mark: “De professionelle er blevet “mindre” gode, end da de for 10 – 20 år siden brugte hjælpemidler. Det har udlignet store dele af forskellen mellem dem og de bedste amatører.”

Så at en godt kørende amatør kan vinde Le Tour Revanchen over de store professionelle vil han ikke udelukke.

Rytterne skal køre ruten i én time + 5 omgange. Bliver man taget med en omgang er det ud af løbet. Så det gælder om at holde tråd i pedalerne.

Har du lyst til at se Martin Mortensen, der kører for Bjarne Riis’ Team Waoo, køre ruten rundt og fortælle om dens sværhed, så klik her.

Le Tour Revanchen

Gadeløbet er kommet i stand i kraft af gode forbindelser, fortæller chefen for Lydens By, Peter Kjeldberg. Han nævner ikke mindst sports-event firmaet f.reklame, der også var med til at sikre Run To The Beat i Struer de kommende år.

“Der har været en løbende snak om mulighederne hen over året,” oplyser Peter Kjeldberg.