Ung iværksætter fra Struer vil lave revolutionerende sengetøj

spot_img

Den 23-årige VIA-studerende Adam Overgaard, der oprindeligt kommer fra Struer, har investeret alle sine lommepenge i drømmen om at lave bæredygtigt og bakteriefrit sengetøj. Coronakrisen gav store forhindringer men har også givet anledning til nytænkning i bæredygtighedens tegn.

Sov bedre, vask mindre. Det er det simple budskab, som sengetøjsfirmaet Dawn Design har som vision. Bag virksomheden står 23-årige Adam Overgaard fra Struer, der studerer Design og Business med speciale i Branding og Marketing Management på VIA University College. Sammen med en kammerat vil han udfordre sengetøjsbranchen.

SOV BEDRE, VASK MINDRE.

”Det startede egentligt som et studieprojekt, men vi fandt hurtigt ud af, at vi alle havde en stor drivkraft og mod nok til at investere vores opsparede lommepenge i vores første produktion af sengetøj. Vi har lige fra starten haft en ambition om at udfordre den traditionelle sengetøjsbranche, som tidligere har været gammel industri uden innovation. Samtidigt vil vi være med til at minimere danskernes ressourceforbrug på vask af tøj og produktion af nyt, så vi passer bedre på miljøet,” fortæller Adam Overgaard.

Coronakrise gav anledning til nytænkning

På VIAs Design og Business er bæredygtighed en del af undervisningen, og det har Adam Overgaard taget med sig i sin virksomhed. Sengetøjet fra Dawn Designs er nemlig mere bæredygtigt, både i materialevalget, men også fordi det er videnskabeligt testet til at skulle vaskes én til to gange mindre end normalt sengetøj. 

Sengetøjet produceres normalvis i Portugal – og derfor voldte det store problemer for Dawn Designs, da coronakrisen ramte.

sengetøj farvet af avocado og valnød.

”Vores portugisiske producent blev ramt af stramme restriktioner på grund af corona, hvilket har betydet, at alle ordrer og henvendelser er blevet udskudt. Det var problematisk, for vi skulle have udviklet kollektionen med flere størrelser og farver. Derfor måtte vi søge nye veje og selv begynde at studere, hvordan vi kan skabe farver på en bæredygtig måde. Og vores egen research gav pote – lige nu arbejder vi for eksempel på en lille kollektion med sengetøj farvet af avocado og valnød,” fortæller Adam Overgaard.

Håb om grønnere fremtid

Udfordringerne fra coronakrisen har ikke fået Adam Overgaard og hans medstifter til at miste modet. Tværtimod mener han, at Dawn Design kommer mere robuste ud på den anden side.

”Coronatiden har skærpet vores fokus, og vi håber derfor at komme ud med en forretning, der er endnu mere robust. Hvis corona fortsætter med at ramme så hårdt, står vi snart uden mere sengetøj, som vil være meget kritisk – men lige nu er vi bare glade for vores fremgang de seneste måneder og håber på, at det fortsætter,” fortæller Adam Overgaard og tilføjer: 

”Corona har vist os alle, hvor stor en effekt vi har på klimaet overalt i verden. Vi håber derfor, at vi som samfund kan komme ud med et grønnere syn, der tilskynder folk til at købe mere økologisk og se mod små virksomheder, der virkelig forsøger at gøre en forskel ved at bryde normerne en smule og bane vejen inden for nye bæredygtige løsninger.”

Du kan læse mere om Dawn Designs på virksomhedens egen hjemmeside: www.dawndesigns.dk

spot_img
spot_img
spot_img