tirsdag, juni 28, 2022

TRAUN3 på Gimsinghoved

Sommerens udstilling på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter byder kunstnergruppen TRAUN indenfor

Lørdag den 25. juni åbner Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter dørene op for sommerens spændende udstilling med kunstnergruppen TRAUN, som består af kunstnerne Bjørn Kromann-Andersen, Ulla Madsen, Bodil Sohn, Steffen Tast samt Marianne Thingholm.

TRAUN3
er en udstilling af værker, der forholder sig til natur i bred forstand.

Værkerne udføres primært i forskellige grafiske teknikker – herunder linoleumssnit, japansk træsnit, kartoffeltryk, ætsning og koldnål – bl.a. udført til udstillingen under to ophold på Grafisk Værksted Viborg i 2021 og 22. De vil blive vist i tredimensionelle installationer skabt til de fysiske rum på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter.

Gruppens navn – TRAUN
TRAUN er et anagram til ordet NATUR og refererer således til natur, drøm/Traum, traume og trussel. Naturen og forskellige aspekter af naturen er det overordnede tema, herunder såvel menneskets mere eller mindre reflekterede adfærd i forhold til naturen, som naturens fascinerende fænomener samt de poetiske aspekter af den.

Gruppens baggrund
Gruppens kunstnere er alle uddannet i Århus og har en baggrund som grafikere og billedkunstnere med base i Århus/Østjylland.

I 2019 fandt kunstnerne sammen i et udstillings- og interessefællesskab omkring natur som geografisk miljø og tilstand, som begreb, kraft og ressource og med indflydelse på vores tilværelse på godt og ondt. Det blev til udstillingen TRAUN i Viborg Kunstforening, Pakhuset med to- og tredimensionelle værker.

Foråret 2021 præsenterede gruppen i ’Mellemrummet’ på Godsbanen i Aarhus udstillingen TRAUN2 med grafiske tryk, udført under et fælles arbejdsophold på Hollufgaards grafiske værksted. Værkerne blev vist som tredimensionelle installationer, specielt udført til det smalle, højloftede rum i ’Mellemrummet’.

Gimsinghoved Kunst – og Kulturcenter

Gimsinghoved 1

DK-7600 Struer

Udstillingen løber i perioden fra den 25. juni til og med den 18. september 2022.

Åbningstider: tirsdag-søndag kl. 11.00-16.00. Mandag lukket.