Struer’s egen Mikkel O. Pedersen, løfter sløret for hvad der ligner karrierens vigtigste sæson

Zaid Askanani klinger måske lidt velkendende i nogles øre. Denne herrer har Mikkel tidligere i karrieren byttet maling med, men i sæsonen 2020, skal de sammen dele bil med Andrea Rizzoli.

” Dinamic motorsport som jeg kørte for sidste år, spurgte mig om jeg havde lyst til at køre for dem i år igen, og hvis ja, hvad skulle det så være. Skulle det være min 5. sæson i supercup, eller skulle jeg sigte efter min drøm igen”

Og drømmen vandt. I 2020 skal der køres i serien GT World Challenge Europe. Fem afdelinger med 3 til 24 timers løbsdistance, og det meste af Europa. 

” Min drøm har stort set altid været Le Mans 24 timer. Det her er et skridt tættere på den drøm. Mine to kollegaer, har begge to en masse erfaring fra sidste sæson i den her bil, noget jeg mangler lidt af. Det var denne bil jeg skulle have kørt i i Dubai 24 timers løbet som jo bekendt regnede fuldstændig væk” fortæller Mikkel

” Men jeg har prøvet bilen, den er nem at køre i forhold til den almindelige Porsche GT3 cup bil, og vigtigst af alt, så kan jeg køre stærkt i den”

De største forskelle mellem en GT3 cup og en GT3 R er, at den sidstnævnte har væsentlig flere heste, men samtidig ABS, ESP og servostyring. 

Men der bliver ingen nemme sejre. I alle biler er der meget dygtige chauffører, alle med rigtig meget erfaring. Denne gang kører modstanderne heller ikke kun Porsche. Nu kører konkurrenterne Lamborghini, Audi, Ferrari, Mercedes AMG   blandt nogle af dem. 

Hos Dinamic Motorsport som Mikkel kører for, er der også en søster bil. I denne bil er der intet mindre end 3 Porsche fabrikskører. Og når man spørger Mikkel om det er dem der skal slåes svarer han:

“De tre kører stærkt, rigtig stærkt. Men vi skal nok give dem kamp hele vejen” fortæller Mikkel O. Pedersen.