Struer Ø skal afløse boligprojektet på den gamle industrihavn

spot_img

Den store plan for den gamle industrihavn i Struer, er smidt i skraldespanden. Byrådet har i dag besluttet at planen afløses af en ny, hvor man i stedet har ladet sig inspirere af Aarhus Ø og senest Lynetteholmen i København.

I stedet for at bruge tid og kræfter på at rydde den gamle industrihavn og Vralden, så skal vi nu vænne os til bydelen Struer Ø, en kunstig Ø som skal anlægges lige ud for for lystbådehavnens yderste mole, hvor ad en vej skal lede ud til den nye bydel.

– Vi kunne ikke nå til enighed om hvad der skulle rives ned og hvad der skulle bevares, samtidig er der i forvejen aktiviteter på området, så vi har revet planen i stykker og skabt en ny, fortæller borgmester Mads Jakobsen.

Jorden kommer fra Limfjorden

Muligheden for at skabe den kunstige ø er pludselig opstået, da staten tidligere i dag valgte at finansiere opgravningen af alle sejlrenderne i Limfjorden. Efter et stort ønske fra Nykøbing Mors og Vinderup, bliver sejldybden endda ekstra dyb, da man har fået opfyldt et ønske om at de helt store krydstogtsskibe skal kunne gå ind i Limfjorden og kunne sende en lind strøm af japanske og amerikanske turister til Jesperhus Blomsterpark og Hjerl Hede.

– Al den jord som skal graves op, skulle bruges til noget, forklarer bygningskonstruktør Elias Hansen. Det hele bliver nu sejlet til Struer og kommer til at skabe grunden til Struer Ø, forklarer han og følges op af eventkoordinator for Destination Limfjorden Tage Tågesen:

– Nu Sankt Petersborg er gledet ud af krydstogtsprogrammet, har selskaberne søgt efter andre store oplevelser, og de har fået øje på Jesperhus Blomsterpark og Hjerl Hede, som man vurderer vil have mindst lige så stor interesse for det internationale publikum som Vinterpaladset i Sankt Petersborg.

Fonde og kongehuset

Real Dania og Færchfonden var øjeblikkeligt med på at finansiere en del af projektet, men særligt opsigtsvækkende så har kongehuset også valgt at investere i projektet og vil opføre øens højeste bygning ”Cerutten”, hvor i en del af bygningen vil blive indrettet et museum hvor blandt andet dronningens private samling af brugte cigaretpakker fra et langt liv skal udstilles, noget der også forventes at generere stor interesse fra udenlandske krydstogtsturister. Museet skal hedde “I røg og damp for Danmark” og forventes indviet d. 1 april 2023.

De flotte skitser med projekt tegningerne af Struer Ø og “Cerutten”, kan ses hele 1. april på Struer Bibliotek.

spot_img
spot_img
spot_img