Struer Motorfestival bliver grøn

spot_img

-Vi gør vores CO2 udledning i weekenden op, og planter så den mængde træer i lokalområdet, der så kan optage den mængde CO2, der passer til vores udledning, siger Bo Jürgensen, der er medarrangør af festivalen.

-Vi kigger også ud i fremtiden, siger Bo Jürgensen. -Vi kigger 5 år frem i tiden. Længere kan vi nok ikke se fremad, da der er planer om, at der skal bygges på havnen.

-Det er en kort horisont vi kigger på, da vi ikke ved, hvor længe, vi kan få lov et bliver på havnen. Så på de fremskrevne tal, vil vi plante træer i lokalområdet, der skal optage den samme mængde CO2, som vi udleder under festivalen, fortæller Bo Jügensen. -Og kigger vi f.eks. på bøgetræer, der vokser i måske 250 år, er det en del CO2 der kan bindes.

-Så vi håber, at det giver et rigtig godt resultat for miljøet, siger Bo Jürgensen, der arbejder på, at plantningen sker lokalt og måske i forbindelse med Folkeskoven.

-Vi håber på at initiativet bliver taget godt imod i lokalsamfundet, så vi både kan have en weekend med sjov og at det ikke går ud over miljøet.

-Vi er faktisk en foregangsinitiativ på området, fortæller Bo Jürgensen. -Vi er det første motorshow i Danmark, der på den måde tager udledningen af CO2 alvorligt og kompenserer for det.

spot_img
spot_img
spot_img