Struer Kommune går kraftigt frem i erhvervsvenlighed

spot_img

Flere erhvervsindsatser i Struer Kommune viser positiv effekt. Senest er kommunen gået 29 pladser frem i Dansk Byggeris analyse af erhvervsvenlighed, og flere andre nylige analyser viser en opadgående tendens.

Struer Kommune er en iværksætterkommune. Et image, der ikke kun kommer af byens historie og nylige millioninvestering i Sound Hub Denmark, men også er blevet bekræftet af flere nylige undersøgelser.
Sidste år havde Struer Kommune landets femtehøjeste nettotilvækst af virksomheder, og samtidig viser Væksthus Midtjyllands årlige profilanalyse af det regionale iværksættermiljø, at Struer Kommune har et spirende vækstlag, der er blandt regionens bedste til at benytte sig af både lokal erhvervsservice og det regionale væksthus.

Senest har Dansk Byggeri udsendt deres årlige sammenligning af danske kommuners erhvervsvenlighed. Her hopper Struer Kommune hele 29 pladser frem til nummer 24 – det højeste spring blandt midt- og vestjyske kommuner og det tredjehøjeste i landet. Ifølge analysen skyldes kraftspringet især forbedringer i Struer Kommunes udbudspolitik, fremme af erhvervspraktik i folkeskolen og dialogmøder med erhvervslivet.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj lægger sammen med det øvrige byråd stor vægt på at opretholde en god erhvervsservice i kommunen, så Struer kan fastholde et godt ry som teknologi- og iværksætterkommune.
”Vi oplever et stort engagement og optimisme i det lokale erhvervsliv og det skal vi som kommune understøtte, så virksomhederne ikke møder unødvendige hindringer for vækst. Et velfungerende erhvervsliv med lokale arbejdspladser er afgørende for en positiv udvikling i kommunen. Så det er glædeligt, når den prioritering ikke kun er en fornemmelse, men også slår igennem i analyser,” siger Niels Viggo Lynghøj.

Konstruktiv feedback giver bedre rammer
Analysen og de øvrige undersøgelser indgår i det løbende arbejde med at fastholde kursen på de velfungerende områder og forbedre sig på de parametre, der trækker nedad i det samlede resultat – f.eks. sagsbehandlingstiden i byggesager, som er vokset en smule de seneste to år. Tallene i Dansk Byggeris analyse er imidlertid fra 2017 og de foreløbige tal fra 2018 viser en kortere gennemsnitlig sagsbehandlingstid, som, hvis den fortsætter som forventet, vil give et positivt udslag i næste års tal.

”Vi vil fortsat udnytte styrkerne i at være en mindre kommune med god, tæt dialog med vores erhvervsliv og andre vigtige aktører. Den konstruktive feedback har stor betydning, når vi skal fastholde de gode takter, forbedre os andre steder og skabe de bedst mulige rammer. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet om de bedst mulige betingelser for erhvervslivet i det kommende år,” siger Niels Viggo Lynghøj.

Fakta
Erhvervsorganisationen Dansk Byggeri rangerer hvert år de danske kommuner på erhvervsvenlighed på 30 parametre. Struer Kommune har i år førstepladsen på syv parametre og det har givet et hop i det samlede resultat på 29 pladser, en bevægelse der kun er overgået af to andre kommuner. Hele analysen kan findes her: https://www.danskbyggeri.dk/presse-politik/temaer/erhvervsvenlighed/

Dataanalysefirmaet Bisnode udgav i marts måned en analyse af nettotilvækst i virksomheder i landets kommuner. Struer Kommune fik 292 nye virksomheder 150 nedlagte i 2017, hvilket giver en nettotilvækst på 13,73 virksomheder pr. 1000 indbyggere, eller én virksomhed pr. 72 indbyggere. Det giver en femteplads i iværksætteri på landsplan. Den samlede analyse kan fås her: https://www.bisnode.dk/om-bisnode/om-os/pressemeddelelser/ivarksatteri-i-danmark/

Væksthus Midtjyllands Profilanalyse 2018 er en analyse af brugerne af den lokale og specialiserede erhvervsvejledning i Region Midtjylland i 2017. Analysen viser store regionale forskelle i hvor mange virksomheder der bliver vejledt af lokal erhvervsservice. Struer Kommune lå højt på andel vejledte i både vækstlag og etablerede virksomheder. Læs mere om det regionale iværksætteri på http://vaekstfortaellinger.dk/ hvor du også kan læse den samlede profilanalyse.

En del af Struer Kommunes Erhvervsstrategi frem mod 2021, som blev vedtaget sidste år, er at udnytte vækstpotentialet i kommunens erhvervsliv. Det skal ske ved at identificere ti lokale små og mellemstore virksomheder, der via et målrettet vækstforløb kan skabe 100 nye, lokale arbejdspladser inden udgangen af 2021. Forløbet er i gang og 22 virksomheder har meldt sig i ansøgerfeltet til de ti vækstforløb.

/pressemeddelelse

spot_img
spot_img
spot_img