Sound Hub Danmark og VIA NOVA i tæt samarbejde

Sound Hub Denmark
Sound Hub Denmark. Foto: Palle Lykke Ravn

Sound Hub Denmark har etableret et tæt samarbejde med mange virksomheder fra lokalsamfundet til gavn for både startups og andre projekter – nu også en med socialt engagement i fokus.

En af de nye er VIA NOVA – en virksomhed fra den offentlige sektor, der i tæt samarbejde med det sociale område og jobcentret i Struer tilbyder job og uddannelse af borgere, der af forskellige årsager ikke kan være en del af jobmarkedet på standard vilkår og betingelser.  

Med sin unikke tilgang kan VIA NOVA løse konkrete opgaver for virksomheder i nærområdet. De ansætter, omskoler og uddanner mennesker, der har mange spændende kvalifikationer og kompetencer at tilbyde på trods af nedsat arbejdsfunktion.

Højttalerskabe lavet på markedsvilkår

VIA NOVA arbejder tværfagligt og kan løse mange forskellige opgaver på regelmæssige markedsvilkår. For nylig har Sound Hub Denmark henvist en af ​​sine nystartede virksomheder til VIA NOVA.

– VIA NOVA lavede prototyper til højttalerskabe, der opfyldte alle kvalitetskrav og leveringskrav. De lavede dedikerede prototyper i topkvalitet til en bestemt kundedemo, som kan hjælpe med at sikre en fremtidig ordre, forklarer Peter Petersen, CEO hos Sound Hub Denmark.

VIA NOVA har også samarbejdet med Sound Hub Denmark, projektleder Knud Funch om at udvikle et lydsæt til uddannelsesmæssige formål. Jobbet har været at lave små, robuste højttalerskabe.

– De løste opgaven til perfektion og har endda været kreative og bidraget til en pænere, men også mere robust løsning baseret på et groft udkast fra os, fastslår Knud Funch.

Artiklen fortsætter under billedet:

Stor dialog baner vejen

Ifølge værkstedsassistent hos VIA NOVA, Per Aggerholm, har samarbejdet med Sound Hub Denmark været præget af en frugtbar dialog og vilje til at lytte til behovet for bestemte arbejdsrutiner. 

Jeg synes, vi har etableret et godt samarbejde, hvor vi får opgaver, der matcher de mange tværfunktionelle kompetencer, som VIA NOVA tilbyder. Vi håber, at vi kan hjælpe med andre typer opgaver i fremtiden, Per Aggerholm konkluderer.

Centerchef Gitte Clausen hos VIA NOVA udtaler :

Det er afgørende for en virksomhed som VIA NOVA at være en del af samfundet omkring os. Vi har brug for meningsfulde opgaver som dem, vi har udført for Sound Hub Denmark. De kan hjælpe os med at give de ansatte hos VIA NOVA den uddannelse og de færdigheder, der skal bruges for at vende tilbage til det normale arbejdsmarked.

En bevidst CSR-strategi

Samarbejdet med virksomheder som VIA NOVA er en del af en bevidst strategi hos SHD.

– Vi ønsker at støtte en fordomsfri inddragelse af alle kompetencer, der kan løse opgaver for virksomheder hos Sound Hub Denmark. Vi får et job udført, og vi tilbyder flere mennesker et meningsfuldt sted i vores samfund gennem relevante opgaver, konkluderer Peter Petersen.

Om VIA NOVA

VIA NOVA er organiseret i afsnittet Handicap, social og psykiatri i Struer Kommune. Virksomhedens formål er at skabe job med plads til mennesker med forskellige permanente eller midlertidige udfordringer og skabe et miljø, hvor det er muligt at udvikle sig individuelt og i samarbejde med andre. Hos VIA NOVA er nye måder at lære, udvikle og styrke medarbejdernes arbejdskapacitet og arbejdsidentitet i fokus. Formålet er at bringe dem tilbage til det normale arbejdsmarked enten helt eller delvist på standardvilkår. Personalet er en dynamisk gruppe, der repræsenterer mange brancher og en bred vifte af kompetencer, der skaber et fremragende udgangspunkt for kreativ tænkning og arbejde./Pressemeddelelse fra Sound Hub Denmark