Sans 2023 – Nu med insekter og klimavenlige fødevarer på menuen

spot_img

Når Nordvestjyllands største fødevarefestival SANS afvikles for 13. gang i midtbyen i Struer sker det under temaet ”På Forkant”. Vi har valgt dette tema, da vi gerne vil vise vores mange gæster de nye tendenser, som vi kan se indenfor fødevareområdet, fortæller eventchef Kim Høfler. SANS er derfor igen i år inddelt i en række temaområder, hvoraf nogle er kendte fra tidligere år, mens andre er nye spændende områder, fortsætter Kim Høfler. Af områder der pt. arbejdes med at få skabt indhold til er:

  1. Food Doctor – lad maden være din medicin
  2. Det Grønne Hjørne – fokus på vegetariske retter
  3. Think Twice – tænk på miljøet, når du spiser
  4. Going Local – lokale fødevarer
  5. Future Food– fremtidige klimavenlige råvarer
  6. Mad i børnehøjde
  7. Nordvestjyske dråber  
  8. Blomstermarked
  9. Fiskeriauktion
  10. Samtalekøkken i nyt format

Vores område ”Future Food” vil formodentlig både vække overraskelse, rynkede øjenbryn og medføre masser af kommentarer. I samarbejde med BUG AMOK har vi oprettet et eksperimenterende ”Future Food pop-up køkken”, hvor gæsterne til SANS vil få en særlig oplevelse af at smage spiselige insekter på forskellige måder – både hvor de indgår i en ret – men også hele insekter. Vi vil blandt andet servere den nordiske form for Risotto – nemlig Bugotto, der en bygotto med vestjysk melormegranulat, perlebyg, linser fra Samsø tilsat sæsonens grønt. I vores ”Future Food pop-up køkken” byder vi velkommen til alle, der har lyst til at prøve noget nyt og gå på opdagelse i nye og klimavenlige proteinalternativer i madlavningen. Vi håber, at vores gæster vil gå derfra med ny viden og mod på at fortsætte derhjemme, siger Kim Høfler.

I den kommende tid vil vi løfte sløret for andre og nye spændende tilbud til dette års SANS slutter Eventchefen.

spot_img
spot_img
spot_img