Regelbau 411 og formidlingstårn i Oddesund

spot_img

Regelbau 411, lyd, lys og video projektet, i tre bunkere i Oddesund bliver nu til virkelighed efter kulturudvalget har bevilget 50.000 kr til opstarten.

Foreningen bag Regelbau 411, som er navnet på den ene af de tre bunkere, der er indtænkt i projektet, havde ansøgt Struer Kommune om et tilskud på 50.000 kr for at kunne starte op i år.

Der er lagt et stort arbejde i at grave bunkerne fri og tømme dem for vand, gøre dem klar til brug som det enestående udstillingssted, det bliver, fortalte kurator Mikkel Elming til Struer Nyheder tidligere.

Struer Nyheder Regelbau 411
Regelbau 411 under udstillingen sidste sommer. Foto: Ole Bjørn Petersen

“Det er jo et kanon aktiv for hele det nordvestjyske område, som kan trække mange turister og borgere til Oddesund området,” siger udvalgsformand Lars Møller Pedersen om baggrunden for bevillingen. “Samtidig er det også en investering i området, så der kan opstå en synergi med bl.a. Doverodde, hvor Statens Museum for Kunst snart åbner en afdeling.”
Forventningerne er, at op mod 40.000 besøgende vil bevæge sig til Doverodde i løbet af et år, og mange af dem skal passere Oddesund, så de kan holde ind der, udtrykker Lars Møller Pedersen sig.

Stedet er døbt Regelbau 411 Art Space – video, light & sound

5000 – 7000 besøgende

Sidste sommer blev der “tyvstartet” med en udstilling med den danske billedhugger Kim Grønborg. Udstillingen trak så mange mennesker til, at udstillingsperioden måtte udvides.
Det er svært at sætte et eksakt besøgstal på, da der var gratis entre, men der er anslået at mellem 5.000 og 7.000 besøgte stedet.

Formidlingstårnet 

På mandag tager borgmester Niels Viggo Lynghøj første spadestik til, der skal blive til formidlingstårnet i Oddesund. Oddesund får dermed endnu en turistmagnet.

Tårnet skal bringe de mange muligheder i området sammen og stå som et vartegn for oplevelser, historie og natur.

“Formidlingsfyrtårnet” vil danne en slags portal sammen med Grisetå Oddes rød-hvide fyr.  Placeringen bliver central og synlig både for kørende og sejlende til området.

Formidlingstårnet erstatter det nuværende transformatortårn, som er taget ud af drift. Formidlingstårnets kerne er præcist placeret hvor det gamle transformatortårn står i dag. I tråd med de gamle fyrtårnes funktion, skal Formidlingsfyrtårnet lyse op i natten.

Formidlingstårnets kerne indrettes handicapvenligt, således det er muligt for alle at bevæge sig op gennem tårnet mod toppen og det store panoramavindue med 360 graders udsigt til Limfjordslandskabet.

spot_img
spot_img
spot_img