Politisk opbakning til at gøre hjemmeplejen bedre, også med flere medarbejdere.

Socialdemokratiet er indstillet på, at hjemmeplejen bliver et fokusområde i næste byrådsperiode, siger gruppeformand og borgmesterkandidat John Christoffersen, der selv sidder i Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget.

Udvalgsformanden for Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget afviser ikke, at der skal flere varme hænder til i Hjemmeplejen. Men det kræver politisk opbakning at indfri sådan et ønske.

Tilsyneladende er der opbakning til tanken:
“Socialdemokratiet er parat til at bakke politisk op omkring at se på antallet af ansatte i Hjemmeplejen,” siger John Christoffersen. “Selvom vi løser op for nogle af de stramme rammer for hjemmeplejen, altså skemaer og “start-stop-godkend”, så tror jeg, at vi skal ansætte flere hænder.”

Struer Nyheder John Christoffersen
John Christoffersen: Vi må kigge på om ikke der skal ansættes flere varme hænder i Hjemmeplejen

“Det er min opfattelse, at medarbejderne i Hjemmeplejen er pressede, og det løses nok kun med flere ansatte.” udtaler John Christoffersen.

“Vi har i denne byrådsperiode fokuseret meget på børnehaver og plejecentre,” siger John Christoffersen. “Så det næste område, der skal fokuseres på, er efter min mening Hjemmeplejen.”

John Christoffersen peger som eksempel på et projekt, kommunerne har indgået med Ældre Sagen, et projekt, der kaldes Drømmekommunen.

“Projektet går i al sin enkelthed ud på, at vi slipper personalet i Hjemmeplejen fri,” fortæller John Christoffersen. “Styringen overlades til selvstyrende grupper. Det giver en mere fleksibel arbejdsdag, med større medindflydelse og dermed mindre stress. Måske er det den retning vi skal gå i.”

Skaffe flere ansatte

Ansættelsen af flere SoSu’er i Hjemmeplejen kan dog støde på et bump, der hedder, mangel på uddannede.
Der har i nogle år nu været mangel på ansøgere på uddannelsen, så kommunerne har ikke haft den samme mulighed som tidligere, når der skulle findes nye medarbejdere.

“Vi har i den forbindelse taget det første skridt,” siger John Christoffersen, og peger på, at kommunen har besluttet at indføre elevløn allerede på andet grundforløb. “Men vi er også i gang med yderligere initiativer for at gøre flere unge interesserede i uddannelsen. Og også at søge arbejde i Struer kommune.”

Hvad initiativerne består i, vil John Christoffersen ikke ud med. “Det fortæller vi om senere på året.”