fredag, september 22, 2023

Park og Vej og genbrug i Struer Kommune fik papir på godt arbejdsmiljø

spot_img

Kommunens afdeling Park og Vej og genbrug modtog i dag 3F Holstebros arbejdsmiljøpris

Torsdag eftermiddag var Park og Vejs materielgård i Struer præget af taler, træplantning og ikke mindst smil så brede som de grønne smileyer, Arbejdstilsynet uddeler til arbejdspladser med godt arbejdsmiljø, og som prydede de kagemænd, der blev spist i dagens anledning.

Struer Kommunes Park og Vej-afdeling, der også inkluderer genbrugspladsen på Farvervej, modtog nemlig arbejdsmiljøprisen fra miljøudvalget i 3F Holstebro. Prisen blev uddelt af folketingsmedlem Annette Lind (S), som holdt en tale hvor hun blandt andet lagde vægt på det sociale ansvar, der præger arbejdspladsen, og fremhævede det lederskab, Michael Andreasen har vist i sin tid på lederposten.
”Vi bruger en stor del af vores vågne tid på arbejdet og derfor har det stor betydning for hverdagen, at arbejdsmiljøet er i orden – og selvfølgelig sikkert. Der stilles i forvejen høje krav til sikkerhed og arbejdsmiljø, men I har formået at nytænke og fremvise imponerende resultater. Det kan I godt være stolte af,” sagde Annette Lind, hvorefter hun overrakte et diplom og plantede en vandgran som bevis på prisen.

Medarbejderne var naturligt nok meget stolte over at blive tildelt prisen, især fordi en række målrettede tiltag er blevet sat i værk gennem årene for at sikre et godt arbejdsmiljø. Opgaverne for Vej og Park og genbrug spænder vidt, alt fra beskæring af planter til konstruktion af helt nye maskiner til specifikke formål. Derfor ser alle i afdelingen det som en vigtig fælles opgave at sikre hinandens arbejdsmiljø – både det fysiske og det psykiske.

Synlig for borgerne
Borgmester Niels Viggo Lynghøj var med til fejringen af prisen og holdt også tale. Han fremhævede netop afdelingens indsats for at skabe godt arbejdsmiljø på tværs af teams og opgaver, både psykisk og fysisk.
”Vej og Park og genbrug er en vigtig del af hverdagen i en kommune, hvor vi sætter nærhed i den kommunale service højt. Medarbejderne i afdelingen er nemlig meget synlige og har stor betydning for borgerne. Når medarbejderne trives og har et godt fællesskab en arbejdsplads som denne, mærker borgerne det direkte, og arbejdspladsen bliver attraktiv for nye medarbejdere. Derfor er denne pris en stor anerkendelse – både for afdelingens vigtighed og for den målrettede indsats for arbejdsmiljøet,” sagde borgmesteren i anledning af prisoverrækkelsen.

Digitalisering og kollegaskab
Afdelingen har valgt fire arbejdsmiljørepræsentanter – én på genbrugspladsen, én på værkstedet og to fra Park og Vej – som bliver inddraget i beslutninger med betydning for arbejdsmiljøet. Blandt de iværksatte tiltag er blandt andet forbedring af trafiksikkerheden, indkøb af nyt arbejdstøj og instruktion om korrekt brug, forbedring af skiltning for at give mere sikkerhed, og så har de ansatte iPads, hvor de kan tilgå sikkerhedsinstruktioner. Det psykiske arbejdsmiljø bliver der også taget hånd om – f.eks. med åbenhed om dårlige oplevelser på arbejdet og festligholdelse af kollegernes jubilæer.

Efter uddeling af pris, taler og træplantning var der pølser på grillen, sodavand og ikke mindst kagemænd prydet med grønne smileyer – symbolet på godt arbejdsmiljø, fordi de bliver uddelt i Arbejdstilsynets rapporter, når alt er konstateret i orden.

spot_img
spot_img
spot_img