Nytårsudstillingen i Hjerm Kunstgalleri åbnede i weekenden.

Hjerm Kunstgalleri. Foto: T. A. Wollenberg
Karen og Flemming Trelborg foran Hjerm Kunstgalleri. Foto: www.hjerm-kunstgalleri.dk

Nytårsudstillingen i Hjerm Kunstgalleri åbnede i denne weekend, hvor besøgende kunne se nye betagende kunstværker af galleriets 12 faste kunstnere og en gæsteudstiller.

Hjerm Kunstgalleri blev etableret i 1974 i Hjerm.

Da Karen og Flemming Trelborg for 4 år siden overtog Hjerm Kunstgalleri, flyttede galleriet ud i nyetablerede lokaler på Rubjerghøj 1 lige udenfor Struer. Her ligger også Æblegården Struer, som parret også ejer. I æblesæsonen har besøgende i Hjerm Kunstgalleri også muligheden for at supplere kunstoplevelsen med et besøg i æbleplantagen.

Maleri af kunstneren Birgit Traberg Sørensen. Foto: T. A. Wollenberg

Karen og Fleming Trelborg servicerer de besøgende i galleriet på bedste vis. Her er en dejlig positiv stemning blandt de mange kunstværker. Der er mulighed for både praktisk rådgivning, men også rum til at få maleriernes historier fortalt og få en uddybende forklaring på symbolikken, som malerierne gemmer.

For Karen er kunst utrolig givende. Endnu mere givende er dog den glæde, som hun fornemmer hos kunder, som finder et kunstværk, som netop passer til lige dem. Karen fortæller, at kunst og udvælgelse af kunstværker meget handler om følelserne. Det er helt fantastisk, når kunder oplever at finde et match, som de bliver glade for. Derfor er der muligheden for at låne kunstværkerne med hjem, så man både kan se og fornemme, om det er det rette maleri eller den rette skulptur til hjemmet. Med jævne mellerum modtager galleriet efterfølgende fotos af kunstværkernes placering i nye omgivelser.

Hjerm Kunstgalleri. Foto: T. A. Wollenberg.

Karen er meget glad for at have fået muligheden for at beskæftige sig fuldtids med sin store interesse. Karen hjalp til i det ‘gamle’ Hjerm Kunstgalleri ved siden af sit job i rejsebranchen. For 4 år siden blev der mulighed for at købe galleriet. Karen og Flemming valgte at bygge de idéelle lokaler til at præsentere kunstværkerne i, i forlængelse af deres eget hjem. Hjerm Kunstgalleri er så populært, at der netop er ansat en medarbejder mere.

Hjerm Kunstgalleri har mange besøgende og kunder fra hele Danmark. Kundegruppen er typisk 35år+. Det er blevet nødvendigt for galleriet at have en stærk online identitet, da flere og flere efterhånden vælger at købe kunsten over nettet. Gaver og gavekort fra galleriet er populære, ofte i forbindelse med særlige mærkedage.

I fronten ses malerier af Henrik Busk Andersen. Malerier til venstre af Ove Ødegaard. Foto: T. A. Wollenberg.

Galleriet har 12 faste kunstnere, som udstiller hele året, herudover er der 3-4 gæsteudstillere i løbet af året. De faste kunstnere er: Casper Eliasen, Henrik Busk Andersen, Dangira Pyragaite, Claus Brøndum, Ove Ødegaard, Annette Torrild, Jens Chr. Vestergaard, Rigmor Yde, Birgit Traberg, Sonja Kudsk, Merete Ribel og Quang Ramsing Fleuret.

Der bliver mulighed for at se og købe malerier af Trine Panum i løbet af 2019. De fleste kender hende som vært på TV2 Nyhederne. Lige nu er der dog en lille snigpremiere, da et af hendes malerier til salg i Hjerm Kunstgalleri. I slutningen af januar kan værker af billedkunstneren Tanja Eigendaal ses. Senere på året udstiller Helle Kjærulff og Johnny Madsen.

Maleri af gæsteudstiller Trine Panum. Foto: www.hjerm-kunstgalleri.dk
Malerier af Henrik Busk Andersen. Foto: T. A. Wollenberg.

Der er en stor surprise på vej til Struer og det vestjyske. Hvem denne kunstner er, kan Karen endnu ikke løfte sløret for. Min nysgerrighed er vakt, så det er da helt klart en nyhed, som vi skal holde øje med.

Lerskulpturer af Dangira Pyragait. Foto: T. A. Wollenberg.

Du kan se mere om Hjerm Kunstgalleri her:

www.hjerm-kunstgalleri.dk

https://www.facebook.com/HjermKunstgalleri/