Ny kunst i Galleri Torvegade 1 kan opleves til fernisering på fredag

Skulptur af Karina Marie Baunsgaard Nørgaard. Foto: T.A. Wollenberg.
Skulpturer af Karina Marie Baunsgaard Nørgaard. Foto: T.A. Wollenberg.

Galleri Torvegade 1 summede af aktivitet her til aften. Kunstnere og medhjælpere er ved at færdiggøre den nye udstilling, som skal være klar til fredagens fernisering, hvor dørene er åbne for interesserede struerboere mellem kl. 17 og 18.

Et af kendetegnene ved galleriet er, at variationen af kunstværkerne rammer bredt i stilarter og udtryksformer.

Galleri Torvegade 1 er blevet beriget med to nye kunstnere. En af dem er Karina Marie Baunsgaard Nørgaard. Karina skaber skulpturer i beton og ler. Karina blev opfordret til at udstille i galleriet af en af de andre kunstnere, Hans Felthaus, da hendes kunst både matcher galleriets øvrige udstilling, samtidig med, at hendes udtryk er noget anderledes end det eksisterende.

Skulptur af Karina Marie Baunsgaard Nørgaard. Foto: T.A. Wollenberg.

Skulpturerne er mest kvindefigurer, herunder ballerinaer, som er dynamiske og meget levende. De større skulpturer er modelleret op af fiberbeton og beton på metalstativer og boret ned i sten. Figurerne har forskellige spændende effekter, som bliver fremhævet ved brug af bronze, rust og ir. Nogle af skulpturerne er skabt til at kunne placeres udendørs.

Skulpturer af Karina Marie Baunsgaard Nørgaard. Foto: T.A. Wollenberg.

Skulpturer og malerier skabes i fritiden, hvor Karina også er ved at lære bronzestøbning. Til daglig er Karina Marie Baunsgaard Nørgaard lærer på Vinderup Realskole, hvor hun har arbejdet igennem 17 år. Karina bor i Gimsing sammen med sin mand og to børn.

Nogle af kunstnerne i Galleri Torvegade 1. Bagerste række længst til venstre ses Karina Marie Baunsgaard Nørgaard. Foto: T. A. Wollenberg.

Er du blevet nysgerrig på, at se Karinas skulpturer og nyt fra resten af kunstnergruppen i Galleri Torvegade 1? Så slå et smut forbi ferniseringen fredag den 4.januar mellem kl. 17 og 18.