Nu venter årets sæsonhøjdepunkt for Mikkel O. Pedersen

spot_img

Racerkøreren fra Struer stiller for tredje gang til start i 24-timersløbet på Le Mans

Nu nærmer årets sæsonhøjdepunkt sig for Mikkel O. Pedersen. Den 15. og 16. juni skal han for tredje gang i sin karriere deltage i det legendariske 24-timersløb på Le Mans. Det er ikke kun løbet, der er årets længste. Det er optakten og forberedelserne til det også.

”Jeg ankom til Frankrig allerede torsdag, for det hele er gået i gang i dag, hvor vi fredag formiddag dels skulle igennem licenskontrol, dels igennem den tekniske kontrol. Det foregik i centrum af Le Mans, hvor det officielle foto også blev taget,” fortæller Mikkel O. Pedersen fra Frankrig. ”I morgen har vi så de sidste forberedelser, inden vi har den officielle testdag på banen. Her har vi to træninger på hver tre timer, hvor vi skal teste bilen og finde en god opsætning af den.”

Dette års 24-timersløb bliver anderledes for Mikkel O. Pedersen. Hvor han i de to seneste udgaver har deltaget i en Porsche 911 RSR-19, starter han denne gang i en Ford Mustang GT3.

”Sådan noget som Porsche-kurverne var bare helt fantastisk at køre igennem i en RSR,” siger han. ”Nu skal jeg gøre det i en stor Mustang, og det kan godt blive lidt spændende, for vi har jo haft vores problemer med den. Men jeg håber, at vi har godt styr på den.”

”Bilen må helt klart passe til banen. Vi har tidligere i år set, at vi har god topfart, og vi kan håbe på, at det vil kunne gavne os.”

Normalt stiller Proton Competition i VM-løbene til start med to biler, men denne gang deltager man med en tredje.

”Det er klart, at Ford vil gøre rigtigt meget ud af deltagelsen. De har jo en stolt historie i løbet, og der kommer mange for at følge dem. For mit eget vedkommende har jeg også masser af gæster og sponsorer, som tager til Frankrig for at følge mig. Det er jo årets højdepunkt,” siger Mikkel O. Pedersen.

Onsdag og torsdag gælder det træningerne og kvalifikationen, og selve løbet starter lørdag klokken 16.00.

spot_img
spot_img
spot_img