Nordstjernen modtager GF Trafiklegat 2024

spot_img

Forældrerådet på Nordstjernen arbejder på at lave bedre udendørs vilkår for børnene, og som et led i dette søgte vi GF Trafiklegatet. Da mailen tikkede ind med en lykønskning, kunne vi slet ikke få armene ned, det er virkelig fantastisk og vigtigt.

Nordstjernens børn er ikke som almindelig fungerende børn, men det gør dem ikke mindre fantastiske. Selvom mange ikke kan læse og skrive, så kan de sanse og nyde, lytte til musik, lytte til fuglene, tage ud og se og opleve på en helt anden måde end vi andre gør det. Det er ikke skiferie i Norge eller solferie ved Middelhavet, men derimod kan det være en cykeltur ned til stranden eller ud at se hestene ved rideskolen, landmandens dyr på marken, som er den største og bedste udflugt flere af vores børn kan ønske sig.

– Vi elsker at være udenfor samt cykle rundt på stierne og parkeringspladsen ved vores nabo Park Skolen, det er bare sjældent vi kan komme afsted mere end et par stykker ad gangen, da vi mangler cykler, cykler med special støttehjul og special løbehjul – på 3 hjul til storebørn, fortæller Susan Gyldendorf, Formand for Nordstjernens Støtteforening og medlem af Forældrerådet på Nordstjernen.

– Projektet er fokuseret på de børn som kan cykle selv uden hjælp, de børn som er udfordret på balancen og/eller udviklingshæmmet, som har brug for mere støtte uden at det skal være en trehjulet specialcykel og de børn som finder glæden i et løbehjul, men ikke kan mestre et normalt på to hjul f.eks. pga. balance udfordringer, usikkerheder, epilepsi, let cerebral parese, udviklingshæmning eller lignende, og som er blevet for store til de normale børneløbehjul med tre hjul. Vores cykler bliver brugt rigtig meget, da der er flere børn om dem, og så fordi vi bare elsker at cykle, men det betyder også at der er stor slitage på dem, og de derfor ikke holder så
længe.

– Vi er umådelig taknemlige for at GF Fonden har valgt at bakke op og støtte lige netop vores projekt. Det betyder mere end vi kan beskrive, fortæller hun

– Vi har fået leveret 7 cykler hvor 3 af dem har fået special teleskopdæmmende støttehjul på, samt 2 løbehjul med 3 hjul og et almindeligt til store børn. De er allerede taget i brug og vi ser frem til en masse dejlige cykelture og stunder med børnene, lyder det fra Susan Gyldendorf og sender et:

TUSIND TAK TIL GF FONDEN – I GØR EN STOR FORSKEL

spot_img
spot_img
spot_img