Mississippi klar med censureret udstilling

spot_img

Kunst- og kulturstedet Mississippi på Thyholm holder lørdag 6. maj fernisering på sin censurerede udstilling, som vises til 11. juni

For ottende gang inviterer kunst- og kulturstedet Mississippi i Odby gamle skole på Thyholm til sin censurerede udstilling, med fernisering lørdag 6. maj.

64 kunstnere fra en stor del af landet har indleveret ca. 300 værker til bedømmelse. Heraf valgte en censurkomité i weekenden 29.-30. april 85 værker, fordelt på maleri, tegning, grafik, foto, skulptur og såkaldt bland kunst. Der blev udvalgt 85 værker af 42 kunstnere.

Ved siden af værkerne, som er sluppet gennem censuren, udstiller tekstilkunstneren Lene Bruun Kolff broderier. Ikke korssting eller andet traditionelt broderi, men som hun selv beskriver sine arbejder, ”en form for maleri med nål og tråd”.

Årets censurkomité bestod af disse tre:

Else Ploug Isaksen, billedkunstner og underviser på Aarhus Kunstakademi, censor i 2016 og 2017,

Lis Bramsen, billedkunstner, initiativtager til Skolen for Kunst og Design i Aarhus, som startede i 1990. Lis Bramsen underviste dér til 2018. Hun var også censor på sidste års udstilling,

Helle Bovbjerg, keramiker med flere udlandsophold bag sig og i 2022 et to måneders ophold på Statens Værksteder for Kunst. Medstifter af udstillingsstedet Driftskontoret på Bruunshåb Gl. Papfabrik ved Viborg, og censor på den traditionsrige Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup, Vestjylland.


Ros og konstruktive forslag

Komiteen var samlet i weekenden 29.-30. april. Fra de tre medlemmer lyder ros til kunstnere og værker, tilsat konstruktive forslag og ønsker.

Det er bemærkninger, som Mississippis stifter og leder Bruno Nordensgaard tilslutter sig.

Else Ploug Isaksen: ”Nu er jeg med for tredje gang og oplever mange fine værker. Men jeg så gerne, at vi havde endnu flere at vælge imellem. Mississippi er et godt sted at udstille. Så kom og vær med!”

Lis Bramsen: ”Jeg tilslutter mig – med tilføjelsen, at jeg gerne ser noget skævt. Hellere dét end noget, der er alt for ”pudset” og pænt. Det gør ikke nødvendigvis et værk bedre. Jeg manglede måske lidt friskhed og spontaneitet i nogle af værkerne.”

Helle Bovbjerg: ”Blandt det indsendte savnede jeg skulpturel keramik. Mange arbejder med denne kunstform. Her var der for lidt. Så kom dog med det! Mississippi har masser af plads, masser af muligheder.”

Udstillingsperiode 6. maj – 11. juni

Som nævnt holder Mississippi fernisering lørdag 6. maj. Det sker kl. 14.
Her vil Bruno Nordensgaard afsløre vinderne af censurkomiteens to præmier, en førstepræmie, der giver kunstneren en uges ophold i Mississippis kunstnerbolig, og en andenpræmie, som er et weekendophold.

En tredje præmie er der også, men den må vente. Det er publikumspræmien, hvor vinderen bekendtgøres ved afslutningen af udstillingen 11. juni.

Mississippis censurerede udstilling holder åbent i perioden 7. maj til 11. juni alle torsdage, fredage, lørdage og søndage samt alle helligdage kl. 13.30-17.00.

Foto: Mississippi
En pause i censureringen. Fra venstre Else Ploug Isaksen, Lis Bramsen og Helle Bovbjerg – til højre Bruno Nordensgaard, leder af Mississippi
Foto: Mississippi
Censurkomiteen i arbejde, mens Bruno Nordensgaard, leder af Mississippi, ser på. Fra venstre Lis Bramsen, Helle Bovbjerg og Else Ploug Isaksen
Foto: Mississippi
Censurkomiteen i arbejde. Fra venstre Else Ploug Isaksen, Lis Bramsen og Helle Bovbjerg

spot_img
spot_img
spot_img