Missisippi: 100 kunstnere tilmeldt med i alt 490 værker

spot_img

100 kunstnere med tilsammen ca. 490 værker har meldt sig til årets censurerede udstilling på kunst- og kulturstedet Mississippi på Thyholm. Hermed er tilmeldingerne tilbage på det normale – læs: høje – niveau efter et mindre dyk sidste år.

Censurkomiteen på tre anerkendte kunstnere – Else Ploug Isaksen, Pia Müller-Light og Lene Desmentik – vurderer værkerne i weekenden 4.-5. maj.

Udstillingen åbner med fernisering 11. maj kl. 14 og vises torsdag-søndag kl. 13.30-17.00 til og med 9. juni

Den censurerede udstilling holdes i år for niende gang.

Invitationen til at deltage har som tidligere været landsdækkende, og tilmeldingerne er tilsvarende kommet fra hele landet.

Ustyrligt mange”
”Københavns-området skiller sig dog ud. Herfra er der tilmeldt ca. 20, og det er i mine øjne ustyrligt mange,” siger Bruno Nordensgaard, stifter og daglig leder af Mississippi.

”Det glæder mig selvfølgelig,” fortsætter han. ”Jeg ser det som en anerkendelse af vor censurkomité og af Mississippi som udstillingssted. Tilslutningen fra Københavns-området er dog ikke ny. Den viste sig første gang i 2018 med Tina Menore, som havde gået på kunstskolen Spektrum i København Ø og derfra trak 16 udstillere med til Mississippi.

Siden da har elever fra Spektrum i større eller mindre antal tilmeldt sig vor censurerede udstilling. Med et rekordstort antal i år altså. Tina Menore, som laver overdådige, farvestrålende værker i papmaché, havde vi inviteret til sensommerudstillingen i 2022, og jeg skal slet ikke afvise, at hun er Mississippis ambassadør i det københavnske.”

Aarhus Kunstakademi er også repræsenteret med adskillige tilmeldte.

De indsendte værker er fordelt på kategorierne maleri, tegning, grafik, foto, skulptur, kunsthåndværk, såkaldt blandform samt video, hvor den sidste kategori er ny i år. 

Hovedvægten ligger som sædvanlig på malerier.

Hver tilmeldte kunstner har kunnet deltage med op til fem værker.

”Jeg er lige så spændt som indsenderne efter at se, hvilke værker censorerne udvælger,” runder Bruno Nordensgaard af.

Censurkomiteen

Som nævnt indledningsvis trækker Mississippi også i år på anerkendte kunstnere i censurkomiteen.

Navnene på medlemmerne er – med meget tilfældige og på ingen måde fyldestgørende nedslag i deres individuelle CV’er:

Else Ploug Isaksen, billedkunstner (foto, video). Hun var også censor på Mississippi sidste år. Uddannet på Den Europæiske Filmskole i Ebeltoft, Det Jyske Kunstakademi og Grafisk Skole, Aarhus. Underviser på Aarhus Kunstakademi 2019-2023, har bl.a. været censor på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Design.

Pia Müller-Light, billedkunstner (grafik, skulptur, foto, maleri, tegning), også tidligere censor på Mississippi. Uddannet på Aarhus Kunstakademi. Underviser på kunstakademiet i tegning og grafik. I årene 2012-2020 formand for bestyrelsen i Nordkraftudstillingen (Aalborg), fra 2021 næstformand for bestyrelsen i Kunstnernes Påskeudstilling.
Lene Desmentik, billedhugger. Ny i censorkomiteen på Mississippi. Uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og Kunstakademiet i Trondheim. Har bl.a. siddet i Akademirådet i 12 år, hvoraf 10 år i udvalget for kirkekunst. Underviser på Aarhus Kunstakademi.

/Pressemeddelelse

spot_img
spot_img
spot_img