fredag, september 22, 2023

Mikkel O. Pedersen tilbage på dansk asfalt

spot_img

VM-køreren starter i weekenden på FDM Jyllandsringen

Han har i kørt på Sebring i USA. Spa-Francorchamps i Belgien. Le Mans-banen i Frankrig. I næste måned skal han give den gas på Fuji-banen i Japan. Men i weekenden er Mikkel O. Pedersen tilbage på dansk asfalt for at køre race.

”Jeg glæder mig til atter at skulle køre race på en dansk bane. Det er første gang i år, at jeg deltager i et løb herhjemme, men jeg kender naturligvis FDM Jyllandsringen, for vi har haft flere trackdays her,” siger Le Mans-køreren fra Struer. ”Selv om jeg har fuldt fokus på mit internationale program, skal jeg også køre herhjemme.”

Mikkel O. Pedersen stiller til start i Special Saloon Car-klassen ved Tectyl GP Danmark, hvor hans team står bag intet mindre end syv biler, som deltager i klassen. Og supporterer yderligere to deltagere i klassen.

Naturligvis – fristes man til at sige – er det i en Porsche, at Mikkel O. Pedersen deltager i Special Saloon Car-klassen.

”Det er en såkaldt 991.1 Cup-racer fra 2015,” fortæller racerkøreren fra Struer. ”Siden er der kommet en 991.2 og en 992 Cup-racer, som både har flere hestekræfter og bedre undervogn.”

”Det er en lidt ældre salg, men jeg vil bruge bilen til fulde. Jeg har tidligere kørt 1.06,6-tider med den på FDM Jyllandsringen, og jeg tror, at jeg kan forbedre de tider.”

Weekendens felt ved Tectyl GP Danmark tæller udover teamets egne Porscher også hele fire Lamborghinier.

”Lamborghinierne skal jeg udfordre. Og slå,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Det er nye GT3-biler, som vel har et par hundrede hestekræfter mere end min 991.1 Cup-racer. Hvis jeg får en god start, tror jeg godt, at jeg kan holde dem bag mig.”

spot_img
spot_img
spot_img