Mikkel O. Pedersen: ”Mit livs største sejr”

spot_img

Racerkøreren fra Struer kørte Project 1’s Porsche til sejr i VM-finalen i Bahrain

Mikkel O. Pedersen fik den bedst tænkelige afslutning, da han på Formel 1-banen i Bahrain kørte Project 1 Motorsports Porsche 911 RSR-19 over målstregen som vinder af FIA GTE Am-klassen ved finalen i FIA World Endurance Championship – verdensmesterskabet i sportsvognsracing.

”Det var en forløsning, for den sejr har vi ventet længe på,” siger racerkøreren fra Struer. ”Vi havde fortjent den sejr, vi har været hurtige til alle årets løb. Vi førte på Le Mans, vi blev treere på Monza og blev femmer på Spa, hvor vi kunne have vundet. Nu gik det hele op i en højere enhed.”

I den første tredjedel af det otte timer lange løb i Bahrain blev teamet udfordret, da Nicolas Leutwiller var ved at afslutte sine stints i bilen.

”Der er et minimum for, hvor lang tid bronzekøreren skal være i bilen, og en fejlkalkulation gjorde, at Nicolas missede sin køretid med 16 sekunder,” forklarer Mikkel O. Pedersen. ”Han måtte i pit, tanke og så ud på banen igen for at køre en omgang mere.”

Nu var det Mikkel O. Pedersen, som kom bag rattet i bilen med nummer 46 på siden. På det tidspunkt lå den en omgang efter Iron Dames førende Ferrari.

”Jeg fik kørt mig op til vores søsterbil i teamet og så GR Racings tilsvarende model, fik overhalet dem begge, så vi kom fra femte- til tredjepladsen,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Jeg fik også indhentet den førende Ferrari og fik passeret den, så vi nu var på omgangshøjde, da jeg overgav bilen til Matteo Cairoli.”

Italieneren fortsatte avancementet, så Project 1 Motorsports bil lå i front, da Mikkel O. Pedersen med en halv time igen blev sat i bilen for at køre den til mål. ”Jeg kom ud på et sæt brugte dæk, og det var jeg lidt bekymret for, da der er himmelvid forskel mellem nye og brugte dæk på banen i Bahrain, for den slider meget på dækkene,” siger han. ”Jeg fik hele tiden over radioen at vide, hvor stort mit forspring var, men jeg begyndte også at høre alle mulige lyde fra bilen, men så blev det ternede flag svunget. Det er mit livs største sejr.”

Mikkel O. Pedersen blev en ekstra dag i ørkenstaten, da Project 1 Motorsport gerne ville have ham til at være coach for en ung, hollandsk kører, der dagen efter skulle teste teamets bil. Opgaven som coach gentager han i øvrigt sidst på måneden, hvor han skal hjælpe sit gamle team Dinamic Motorsport i forbindelse med en test på Paul Ricard-banen.

spot_img
spot_img
spot_img