Home Arrangementer Midtpunktet livestreamer naturvidenskab

Midtpunktet livestreamer naturvidenskab

0
Midtpunktet livestreamer naturvidenskab
Midtpunktet åbner eventkalenderen i det nye år med en lang række af spændende og helt nye aktiviteter med live-streaming direkte fra Søauditorierne i Aarhus.

Midtpunktet hopper med på den nye bølge med livestreaming, når centret fra den 8. februar måned åbner op for en lang række af naturvidenskabelige foredrag i samarbejde med Søauditorierne ved Aarhus Universitet.

Det kommer til at foregå i Midtpunktet, som rent fysisk bliver et af de steder i landet, hvor man kan høre om de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. 

Vi er i Midtpunktet rigtig glade for at kunne tilbyde muligheden for formidling af naturvidenskabelig forskning på et godt og nærværende niveau, hvor alle uanset naturfaglige forudsætninger kan få glæde af foredragene,”
fortæller Lars Møller Pedersen, leder af Kulturcenter Midtpunktet.

De naturvidenskabelige foredrag vil typisk vare to timer, og der er en kaffepause midtvejs på 20 minutter samt en afsluttende session, hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål, der er indsendt af publikum under foredraget via sms og twitter.

Det er kun muligt at opleve foredragene, mens de afholdes og kun på de steder, der som Midtpunktet er vært for live-streaming. Foredragene bliver derfor ikke tilgængelige på nettet efterfølgende,” pointerer Lars Møller Pedersen

Det er gratis og tilmelding er ikke nødvendig. Kaffe/te og kage kan købes i Midtpunktet.

Der tilbydes i alt seks live-streamede foredrag i løbet af februar, marts og april måneder.

Tæt på naturen og søvnens mysterium

Tirsdag den 8. februar kl. 19-21 handler det om fremtidens natur. Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men Jordens store befolkning presser nu naturen. Her bliver man klog på, hvordan mennesket påvirker jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Foredraget leveres af Jens-Christian Svenning, der er professor i økologi og leder af Center for Biodiversitet i en verden under forandring’.

Tirsdag den 22. februar kl. 19-21 er det den sovende hjerne, der er på programmet. Hvad sker der i hjernen, når vi sover, og hvorfor er søvn nødvendig for helbredet? Med afsæt i den nyeste forskning dykker vi ned i søvnens mysterium – herunder de gavnlige effekter af de 4 søvnfaser og hvilke søvnråd, der faktisk er værd at lytte til. Det er neurofysiolog Birgitte Rahbek Kornum, institut for Neurovidenskab, Københavns Universitet, der afholder dette foredrag.

Klima, slanger og flagermus
Tirsdag den 1. marts kl. 19-21 er det et ret højaktuelt tema om klimaforandringer, der er på menuen. Hvilke konsekvenser får den globale opvarmning? Hvordan afbøder vi dem? Hvordan tilpasser vi os? Hør svarene fra én af forfatterne af FN´s klimarapporter, som også vil forklare vigtige atmosfæreprocesser og dele af videnskaben bag rapporternes resultater. Det er klimafysiker Jens Hesselbjerg Christensen, Niels Bohrs Instituttet, Københavns Universitet, der leverer foredraget denne dag.

Tirsdag den 15. marts kl. 19-21. Her byder vi på noget så eksotisk som ekstrem fordøjelse – og slanger. Slanger trives modsat mennesker med at æde enorme måltider efter lang tids faste, og denne aften kan man høre om, hvordan forskere med udgangspunkt i slangers ekstreme fordøjelsessystem prøver at blive klogere på hvordan dyr og mennesker overlever langvarig faste. Det er zoofysiolog Tobias Wang, Institut for Biologi, Aarhus Universitet, der er tovholder denne aften.

Tirsdag den 29. marts kl. 19-21 bliver vi i dyreriget. Her handler det om flagermus, og hvad de laver om natten. Selvom der er mere end 1400 flagermusarter, og de udgør en femtedel af alle pattedyrarter ved vi ikke meget om hvad de foretager sig i mørket. Men nu har forskere sat små computere på flagermus og fået ny viden om deres adfærd og jagt med ekkoer. Det er sansefysiolog Peter Teglgård Madsen, Institut for Biologi, Aarhus Universitet, der står for dette foredrag.

Tirsdag den 26. april kl. 19-21 tager vi en tur på rumsafari blandt Mælkevejens planeter. Med teleskoper placeret på satellitter i rummet har astronomer gennem de seneste knap 30 år opdaget flere tusinde exoplaneter – dvs. planeter omkring andre stjerner end vores egen Sol. Hør om fund af vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske gasplaneter. Foredraget leveres af astrofysiker Hans Kjeldsen, institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.

/Pressemeddelelse

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here