mandag, august 15, 2022

Michael Mørkøv deltager i Le Tour Revanchen

Det i forvejen stærke felt til Le Tour Revanchen onsdag d. 10. august i Lydens By Struer forstærkes yderlige med ankomsten af den danske cykelstjerne Michael Mørkøv fra det belgiske cykelhold Quick-Step Alpha Vinyl.

Michael Mørkøv deltog også i dette års Tour de France for 7. gang, men måtte desværre udgå efter 15. etape grundet sygdom.

Michael Mørkøv er en af de helt store ryttere i dansk cykelsport. Mørkøv betegnes i dag som verdens bedste leadout-rytter – altså den rytter, der fører sprinteren frem, før spurten begynder. Gennem tiden har mange af verdens bedste sprintere – som bl.a. Mark Cavendish – nydt godt af Mørkøvs fænomenale evne til at føre dem frem i feltet og gøre dem klar til afgørende spurt.

Udover at være verdens bedste leadout- rytter er Michael Mørkøv også europamester, verdensmester og olympisk mester i banecykling. Det er derfor en stor fornøjelse igen at byde velkommen til Mørkøv i Le Tour Revanchen.

I 2019 deltog han også i Le Tour Revanchen og det bliver dermed anden gang, at han deltager i løbet. Med et par års pause fra sidste løb og med benene brandvarme fra dette års Tour de France, glæder han sig derfor meget til at deltage i året løb i Struer;

Selvom det er et par år siden at jeg deltog i løbet, så kan jeg stadig huske den fede stemning og opbakningen fra de mange fremmødte fans. Feltet består af mange rigtigt dygtige ryttere og jeg er spændt på at se, om jeg dette år kan ende på en podieplads. Det er selvfølgelig det, jeg går efter.”

Med Michael Mørkøv som den femte professionelle rytter, så består feltet nu af ham samt Jakob Fuglsang, Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen og Mads Pedersen. Foruden de internationale stjerneryttere, deltager også omkring 40 – 50 amatørryttere. Alle ryttere bliver sendt afsted fra Tegltorvet i Struer kl. 19:00.