Mere end 100 år på Thyholm – nu eneste selvstændige bank med hovedkontor i Nordvestjylland.

Regionalt ændrer danmarkskortet sig med hensyn til antal af pengeinstitutter og filialer, og Hvidbjerg Bank er nu den eneste selvstændige, som har sit hovedsæde placeret i Nordvestjylland – nærmere bestemt Thyholm.

Lokalt sker der også ændringer og efter den seneste pengeinstitutlukning i Hvidbjerg er det tydeligt, at lokalbefolkningen er stolte over at Hvidbjerg Bank stadig er tilbage som en god og stærk livsnerve til hele området.

”Vi har ingen intensioner om at rykke andre steder hen, nærmest tværtimod”, udtaler afdelingsdirektør Marianne Tonsberg Lillebæk. Vores udgangspunkt har altid være Thyholm, og vi trives her som en vigtig virksomhed i Struer Kommune. Banken har haft fremgang på bundlinjen de seneste seks år, og der kommer stadig nye kunder til, som ønsker at være en del af vores lokalbank. Det er bare ikke noget, vi sådan går og praler med i hverdagen. Vi investerer med omtanke, men også med tanke for udvikling – og i høj grad for os lokaludvikling”.
 
Styrken ligger i lokal tilstedeværelse
Hvidbjerg Bank har gennem alle år støttet op lokalt i områderne, hvor banken er repræsenteret, specielt på Thyholm og i Struer Kommune. Banken sponsorerer også mange af de lokale foreninger og forsøger at være synlige dér, hvor kunderne er. Det kan være til fodboldkampe, Open by Night i de lokale gågader eller den årlige julemesse. ”For det kendetegner Hvidbjerg Bank, at man interesserer sig for det lokale og omkringliggende samfund, og den tilgang agter vi at fortsætte, for det ved vi kunderne sætter pris på, fortsætter Marianne. 

”Mange nye kunder påpeger at den lokale tilstedeværelse og indsigt har været nogle af de afgørende faktorer i beslutningen om at vælge os som bank”. En anden vigtig ting for Hvidbjerg Bank er at være på bølgelængde med sine kunder, at vi formår at sætte os ind i deres behov, uanset om det er en landmand, en romanforfatter eller virksomhedsejer. De kræver alle noget vidt forskelligt, og som lokalbank, er vi altid fokuseret på at få lokale tiltag til at lykkes bedst muligt. Vi møder dem jo hos den lokale købmand til dagligt, og her skal vi gerne kunne se hinanden i øjnene”. 


Det gælder om at følge med
Men det gælder også for Hvidbjerg Bank om at følge med. Over 12.000 er i dag kunder i Hvidbjerg Bank. En god blanding af private og erhvervsvirksomheder og fra alle dele af samfundet. ”Banken er i god gænge, og det er vi de loyale, gode kunder taknemmelig for”, udtaler bankdirektør Jens Odgaard. ”Det kræver selvfølgelig at vi, udover gode bankprodukter, er med i den teknologiske udvikling. Vi har både bæredygtighed og digitale løsninger på dagsordenen. Vi arbejder på en mere grøn profil, når det gælder f.eks. kørsel og indkøb, og på det digitale område har vi fokus på selvbetjeningsmuligheder og ejendomsfinansiering. Kunderne kan godt lide nye løsninger. Det kan vi også – vi er fremadrettede og samtidig nærværende vores jyske mådehold til trods”.
 
Det tæller at forstå området omkring sig
Vi har en god fornemmelse for, at lokalsamfundene omkring alle vores fem filialer sætter pris på deres bank. Derfor har banken succes. ”Kunderne, aktionærerne og medarbejderne er stolte over banken, og det glæder os. Det er vigtigt, at have en sund, lokal bank på stedet – nogen, der kender området og de lokale forhold og kan agere i forhold til disse. Det vil vi bestræbe os på at fortsætte med at holde fokus på i de kommende år”, slutter bankdirektør Jens Odgaard.

Pressemeddelelse/Hvidbjerg Bank