Kom til Vidensfestival i Lydens By

spot_img

Fra 21.-28. april er der mulighed for at blive klogere på Virtual Reality, sund fitness, dansk salmehistorie, stegt flæsk, den danske havbund og meget mere, når der for første gang afholdes Vidensfestival i Struer

I år har en stribe aktører i Lydens By i samarbejde med Forskningens Døgn samlet en lang række aktiviteter, arrangementer og foredrag under titlen Vidensfestival / Lydens By 2023. Det betyder, at man fra fredag 21. april til fredag 28. april både kan opleve en stribe foredrag med forskere stillet til rådighed af Forskningens Døgn og foredrag arrangeret af lokale aktører samt aktiviteter på Struer Bibliotek med fokus på FN’s 17 Verdensmål og et Open By Night-arrangement, hvor bæredygtighed og naturen omkring os er i fokus.

Målet med lanceringen af en vidensfestival i Lydens By er at samle en lang række aktiviteter og dele en masse fascinerende og spændende viden med folk i kommunen. Der er både arrangeret oplæg og seminarer for folkeskoleelever og eksperter fra lydindustrien samt en masse events og workshops, der er åbne for alle. Her er udvalget meget bredt fra præsentationer af den nyeste forskning i, hvordan lyd kan bruges i wellness eller virtual reality til foredrag om madkultur, salmehistorie og havets bund, fortæller Chef for Lydens By, John Fogde

De mange foredrag kobles desuden med aktiviteter på Struer Bibliotek omhandlende på De 17 Verdensmål og en Open By Night i Struer midtby fredag 28. april, hvor naturen, Limfjorden og bæredygtighed er i fokus.

Festivalen starter fredag 21. april med et foredrag hos Sound Hub Denmark af Kasper Fangel Skov (PhD-stipendiat fra Human-Centered Computing, Aalborg Universitet), der skal fortælle om ISOBEL-projektet. Her er målet at udvikle et interaktivt lydzonesystem, der gør det muligt at skabe flere personlige lydoplevelser i samme rum, der reducerer negative følgevirkninger ved uønsket lyd. Projektet er et samarbejde mellem Bang & Olufsen, SoundFocus og Wavecare, samt Institut for Elektroniske Systemer og Institut for Datalogi ved Aalborg Universitet og er finansieret af Innovationsfonden.

Herefter følger en uge med spændende og inspirerende arrangementer, hvoraf langt de fleste er gratis og åbne for alle. Se hele programmet for Vidensfestival / Lydens By 2023 på Lydensby.dk/vidensfestival

Vidensfestival / Lydens By 2023 laves i samarbejde mellem Forskningens Døgn og Lydens By Værkstedet, Struer Bibliotek, Struer Museum, Sound Hub Denmark, Sound Art Lab og Struer Kommune.

Forskningens Døgn er et initiativ under Uddannelses- og Forskningsministeriet, der hvert år har omkring 100 arrangører, der arrangerer events rundt om i hele landet.

Pressemeddelelse/Lydens By sekretariatet

spot_img
spot_img
spot_img