Jul på plejecentrene skal være en traditionel jul

Juleaften er noget særligt, også på et plejecenter, hvor beboerne ogsaå skal have en god jul. På Solvang i Hvidbjerg er der ca 30 beboere, der holder jul på centret. I Bangs Have i Struer holder man selvfølgelig også en rigtig juleaften.

“Her på Solvang holder vi jul som reglerne foreskriver,” siger funktionsleder Ruth Siersbæk. “Vi får andesteg med brunede kartofler og risalamande.”

“Besøgsforbuddet blev for nylig ændret til besøgsrestriktioner, så nu må hver beboer har tre på besøg i deres lejlighed, men dog kun to ad gangen. Og der kommer pårørende på besøg i løbet af aftenen og der er også nogen herfra, der tager herfra på besøg.”

“Vi har ekstra personale på juleaften, så vi kan give beboerne en god aften. Der er syv medarbejdere på arbejde den aften,” siger Ruth Siersbæk. “Vi er desuden så heldige, at vi har en stor spisestue, så vi kan afholde juleaften corona-sikker.”

Bang Have: En traditionel julealten.

“Vi gør ligesom vi plejer,” fortæller funktionsleder Karen Høyer. “Så vi skal have andesteg og risalamande med mandelgave. Så går vi rundt om juletræet og bagefter deler vi gaver ud.”

Gaverne kommer fra Bangs Haves nyetablerede vennekreds, der har sørget for gaver til alle.

“Det er ikke alle, der har pårørende, og de skal ikke være i den situation, at de ingen gaver får.”

God jul fra Struer Nyheder til alle på plejecentrene i Struer kommune.