søndag, maj 28, 2023

”Jeg fik vist, at jeg kan være med i den sjove ende”

spot_img

Mikkel O. Pedersen måtte udgå fra sit første Le Mans, men fik vist sin fart og sit talent.

Bilen kom ikke i mål og han fik kun kørt to stints i løbet. Selv om det var skuffende for Mikkel O. Pedersen, så er det alligevel med et smil på læben, at racerkøreren fra Struer kikker tilbage på sin debut i 24-timersløbet på Le Mans.

”Jeg fik vist, at jeg kan være med i den sjove ende af feltet – og det gjorde teamet også,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Under den første nattetræning onsdag aften var jeg hurtigste GTE Am-kører, og da jeg kørte mine stints i løbet, kørte jeg nogle tider, der matchede de hurtigste tider, som teamets guldkører Matteo Cairoli kørte i starten af løbet, hvor han bragte vores bil frem til førstepladsen i GTE Am-klassen.”

Bronzekøreren i trioen – Nicolas Leutwiler – kom tidligt i bilen lørdag aften, kørte et fejlfrit første stint, fik en punktering og fortsatte sit andet stint på nye dæk, men spandt så af med 220 km/t i et af banens hurtigste sving. Racerbilen blev trukket tilbage på asfalten, og hos Project 1 Motorsport besluttede man sig for, at Mikkel O. Pedersen skulle i bilen tidligere end planlagt.

”Selv om min fart i bilen var god, rystede det i bilen, men Matteo havde også klaget over vibrationer under sine stints,” fortæller han. ”Efter mit første stint, valgte vi kun at tanke, så jeg kunne køre videre på de gamle dæk, men bilen rystede bare mere og mere. Ved 260 km/t var det helt galt. Jeg kunne slet ikke se tallene på displayet, men jeg fuldførte mit andet stint.”

Herefter kom Matteo Cairoli – som kørte sit sjette Le Mans – i bilen, men efter bare en omgang var han tilbage i pitten.

”Teamet skiftede bilens diffuser og sendte Matteo ud igen. Det hjalp ikke. Så kom der fire nye dæmpere på. Det hjalp heller ikke, så vi valgte at stoppe,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Det var en træls afslutning på en ellers god uge, men det var den rigtige beslutning. Det var ikke værd at risikere en racerbil til 8 mio. når vi var så langt bagud.”

Selv om Mikkel O. Pedersen ikke fik mulighed for at gennemføre sit første Le Mans, har den seneste uge i det franske været en god oplevelse for ham.

”Det var fedt, at det lykkedes, og det var også fedt at være sammen med nogen af dem, som har gjort denne rejse mulig,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Det var mit første Le Mans – jeg har ikke engang været dernede som tilskuer, men det var overvældende med så mange mennesker. Også kørerparaden inde i selve Le Mans var fantastisk – det havde jeg ikke forestillet mig.”

”Banen var en god oplevelse, og den var ikke så svær, og det gik fornuftigt med trafikken. Vi nåede op på lige godt 300 km/t, hvor bilen så hopper og danser, fordi noget af banen består af offentlig vej. Under mit andet stint lørdag aften begyndte solen at stå lavt, og så er der nogle af de hurtige sving som indgangen til Indianapolis, hvor man skal til at gætte sig til, hvordan vejen drejer.”

”Jeg er klar til næste års løb.”

Oressemeddelelse/Mikkel O Racing

spot_img
spot_img
spot_img