Hjerm Kunstgalleri inviterer til fernisering på Anne-Mette Cortsens ‘Udsigt’ lørdag den 5.oktober.

Kunstneren Anne-Mette Cortsen

Anne-Mette Cortsen – den anerkendte århusianske billedkunstner udstiller i Hjerm Kunstgalleri

Hjerm Kunstgalleri, 2 km. syd for Struer, inviterer lørdag den 5. oktober kl. 13 til fernisering på udstillingen “Udsigt” med den århusianske billedkunstner Anne-Mette Cortsen. Alle er meget velkomne.

Anne-Mette Cortsen maler kvinder i urtepotter – kvinder med rødder. De er i vækst – de gror og sætter skud og stiklinger. De bliver plejet og gror i forskellige tempo alt efter hvilken næring de får. Nogle står i en vindueskarm – de har udsigt til verden og indsigt i dem selv. 

De blottede barme og fallossymbolerne symboliserer, at vi skal turde blotte os for hinanden, ligesom de også fortæller om drift, lidenskab, skabelse og forgængelighed.

Stort set alt i naturen spirer, vokser, blomstrer, visner og dør, og bevidstheden om egne rødder og hvad man ønsker at give videre til sine børn og den øvrige menneskehed er allestedsværende mellem disse smukke, reflekterende skabninger i malerierne. 

Kunstner Anne Mette Cortsen

Anne-Mette Cortsen har selv rødder i den vestjyske muld. Hun er opvokset på en gård i Linde mellem Struer og Holstebro. Her var der udsigt over marker og ro til at fordybe sig med maling og pensel. Hun har sidenhen uddannet sig til Arkitekt, cand. arch. , på Arkitektskolen i Århus og efterfølgende gået på Aarhus Kunstakademi. De sidste 15 år har hun arbejdet professionel med maleriet. Hun har vundet flere priser og udstillet på mange anerkendte censurerede udstillinger. I 2018 blev hun kåret som årets kunstner af Danmarks største kunstforening. Hun er i dag medlem af BKF (Billedkunstnernes Forbund for professionelle kunstner), som er noget de fleste kunstnere stiler efter og, som er meget svært at opnå. 

Anne-Mette Cortsens kunstværker kan ses i galleriet til og med søndag den 27. oktober 2019.

Malerie af Anne-Mette Cortsen

“Vi har glædet os meget til at vise Anne-Mette Cortsens værker. Det bliver en utrolig spændende kunstoplevelse”, siger gallerist Karen Trelborg, der fremhæver, at der samtidig kan ses helt nye kunstværker af  bl.a. Henrik Busk Andersen, Annette Torrild, Jens Chr. Vestergaard,  Claus Brøndum Sørensen, og Rigmor Yde Olesen. Alle er velkomne !”

Pressemeddelelse fra Hjerm Kunstgalleri