Henning Pold om Kim Larsen i Folkets Hus

spot_img

Da Kim Larsen i 1995 forlod København og sine musikalske legekammerater, var det samtidig med et ”på gensyn” til sin musikalske ”højre hånd” gennem 16 år, Bassist, Komponist, arrangør og producer, Henning Pold. ”Midt Om Natten”, “Forklædt som Voksen” “Yummi Yummi”, og ”Kielgasten”, blot for at nævne nogle af de succeser, de to sammen var bærende kræfter i.

I efteråret 1992, sang orkestret ”Bellami” på sidste vers, og Kim overvejede sin musikalske fremtid. Her stødte han ind i en lille flok musikere, på det hedengangne værtshus, Pepino, på Nørrebro. Kim og musikerne faldt i snak, og blev enige om at mødes for at øve et par sæt op, og derefter tage ud at spille. Denne konstellation havde flere navne, alle opfundet af Kim, men Kims foretrukne var: Kim Larsen & ”Fritidsorkestret”. Orkestret bestod ud over Kim Larsen af, Søren Spondex, Martin Andersen, Morten ”Huba” Madsen, og Knut Henriksen.

Vinteren 1992/93 var Kim Larsen, Henning Pold og Mikkel Håkonsson på udkig efter 2 nye musikere. De manglede en trommeslager og en instrumentalist til et nyt band. 2 af medlemmerne fra “Fritidsorkesteret”, Martin Andersen og Morten “Huba” Madsen, joinede den gamle besætning. Dermed var bandet Kim Larsen og ”Bell*Star” en realitet.

”Bell*Star” bestod frem til 1995, hvor Kim Larsen rykkede teltpælene op, og flyttede til Odense.

Som en udløber af mødet med sanger og guitarist Søren Spondex fandt Henning Pold i 1996 sammen med Søren Spondex, Martin Andersen og Morten ”Huba” Madsen.

Orkestret hedder ”Sponfun”, i øvrigt navngivet af Kim Larsen. Martin Andersen forlod efter kort tid ”Sponfun”, og i stedet kom guitarvirtuosen Thomas Nielsen med i orkestret. Det stod hurtigt klart, at ”Sponfuns” repertoire skulle bæres af flere af Kim Larsen og ”Bellami’s” kompositioner. Kompositioner som Henning Pold enten har været med til at skrive, eller har sat sit klare aftryk på.

”Sponfun” er IKKE et Kim Larsen-kopiband. Bandet har gennem mere end 25 år, stået på scener ud over det ganske land, og fortolket kendte sange fra Kim Larsens hånd.

I 2019 skrev Henning Pold bogen ”Det Store K, Kim Larsen en musikalsk rejse gennem tre årtier”.

Bogen, som har fået fantastiske anmeldelser, beskriver Hennings nære samarbejde med Kim Larsen, oplevelser på tournéer, og den går helt tæt på Kim og Hennings relationer, uden at være snagende. Anmeldere kalder bogen for ”en af de mest ærlige og loyale fortællinger om Kim Larsen og hans musikalske univers, der nogensinde er skrevet: et sandfærdigt kig ind i maskinrummet”!

Det er med udgangspunkt i bogen, at du nu har mulighed for at høre dele af historien i Folkets Hus den 3. februar, fortalt af Henning Pold. Henning beskriver sit musikalske parløb gennem tre årtier med Kim, fortæller anekdoter, byder på lydklip, en spændende historie om tilblivelsen af sangen ”Midt Om Natten”, som Henning Pold var medskaber af, for bare at nævne en enkelt af de mange sange. Eller hvad med at høre om Bellami’s helt særlige møde med supergruppen ABBA – det er værd at lægge øre til.

Det vil være muligt at stille spørgsmål til Henning og Bandet, der over et par timer vil fremføre en perlerække af Kim Larsens kompositioner, fra Værsgo, til sange fra de store år i 1980’erne.

På trommer, Morten “Huba” Madsen fra Bell*Star, eller Henning Polds søn, Robin Pold. Robin har nærmest fået Kim Larsens musik ind med modermælken, så her er garanti for kvalificeret trommespil, helt i Larsens ånd.

/Pressemeddelelse

spot_img
spot_img
spot_img