Hele byrådet er med i budgetaftalen

spot_img

En budgetaftale for 2024 og årene frem blev onsdag skrevet under af alle byrådets partier.

Fungerende borgmester Marianne Bredal er meget glad for, at alle Byrådets partier er med i budgetaftalen.

– Der har været en stor velvillighed fra alle sider, og vi er lykkedes med at finde en fælles løsning. Selvom vi har stået med den strammeste økonomiske ramme i flere år, kan vi præsentere et budget i balance, udtaler Marianne Bredal og fortsætter

– Med budgetaftalen er kommunens økonomi i balance på den lange bane. Det er et vigtigt fundament for, at vi i fremtiden kan investere i at udvikle vores kommune, forklarer den fungerende borgmester.

Aftalen forbedrer økonomien i 2024 med 35,1 mio. kr. gennem en kombination af øgede tilskud fra Christiansborg, omlægninger, reduktioner og ændringer af blandt andet anlægsbevillinger.

– Reduktionerne er nået, uden at det går ud over den grundlæggende kernevelfærd på børnepasning, skoleområdet og ældreområdet. De varme hænder til pleje og omsorg af vores gamle fastholdes uændret i 2024, det samme gælder for børnepasning og skoler, fortæller John Christoffersen, gruppeformand for socialdemokraterne, som også fortæller at det i forhold til at opnå det brede forlig ændrede alt da skoleområdet blev taget ud af budgettet.

I aftalen lægges der i stedet op til et “arbejdsår” om skolestruktur: “hvor faglige og pædagogiske perspektiver skal medtages i udformningen af en model for skolestrukturen. Hensigten er, at finde de bedste løsninger indenfor de rammevilkår der er til stede“, fremgår det af budgetaftalen.

Hele aftaleteksten kan læses via dette link: www.struer.dk/media/cougobpe/aftaletekst-budget-2024-2027-30-august-2023.pdf

spot_img
spot_img
spot_img