Gimsinghoved: Kresten Osgood ”Vildmanden i det danske jazzvåbenskjold”

Lørdag den 24. februar får Gimsinghoved besøg af Kresten Osgood Kvintet, som giver koncert kl. 19.30.

I de sidste 20 år har Kresten Osgood været centralt placeret i dansk musikliv. Han er blevet kaldt ”det bedste der er sket i dansk jazz siden 80erne”, ”Vildmanden i det danske jazzvåbenskjold” og avisoverskriften i Information: ” tendensen i dansk jazz hedder Osgood” er ikke til at tage fejl af. Nu præsenterer han en stærk kvintet bestående af nogle af de allerstærkeste kort på den københavnske jazzscene. Oplev Erik Kimestad, trompet, Mads Egetoft, sax, Jeppe Zeeberg, piano samt Kresten Osgood, trommer.

Samme dag kl. 17.30 giver Kresten Osgood et foredrag, hvor man også får serveret en lækker anretning, som serveres mellem foredraget og koncerten.

Kresten er en vestjyskfødt dynamo på den danske jazzscene. Kresten er født i Lemvig og fik sin musikalske opdragelse på MGK i Holstebro fra 1993 – 1996.

Han er bagmanden bag DRs store podcast serie om 100 års dansk jazzhistorie: Farlige Toner. 17 afsnit ialt fordelt på 3 sæsoner er det blevet til med historier om væsentlige begivenheder i dansk jazz lige fra den første saxofons ankomst i 1923, Sven Asmussen og Leo Mathisens eskapader under anden verdenskrig til John Tchicais avangardismer og den spirrende unge jazz scene i Kødbyen og på Christiania. Osgood holder et oplæg med nedslag i historien krydret med musikalske eksempler.

Der er lagt op til et spændende møde med musikeren og ildsjælen, som vil dele ud af sin store viden om dansk jazzhistorie og svare på spørgsmål.

Der er mulighed for at købe billetter til foredrag inkl. spisning og koncert eller billetter kun til koncerten.