Frirum for fysisk handicappede i Struer Sejlklub

spot_img

I Struer sejlklub findes der et frirum for folk med fysisk handicap, et frirum som 5-6 frivillige hjælper med at skabe hver tirsdag.

To kørestole, en kran og to små både kan fange enhvers opmærksomhed når man tilfældigt kommer forbi Struer havn en tirsdag eftermiddag ud for sejlklubben.

Her er der frivillige i gang med at skabe et frirum for folk med fysisk handicap et, livsforlængende tiltrængt frirum ifølge en af deltagerne.

Johannes Lacour fra Holstebro faldt tilfældigt over tilbuddet om handicapsejlads fra Struer sejlklub på nettet for efterhånden en del år siden. Han fik fat på en af tovholderne på projektet, og snart var han på vandet for første gang siden han kom i kørestol og lam fra livet ned.

Han havde selv sejlet tidligere, med egen båd. Så igen at kunne komme ud på vandet med hjælp fra de frivillige, være kaptajn med hånden på roret.

– Det at sejle er en ting, men det er de frivillige i sejlklubben der gør det muligt der trækker mest. Der er opstået nogle rigtig gode venskaber efterhånden, det er vanvittig fantastisk at de gør det muligt for folk med handicap at komme på vandet fortæller Johannes.

Den anden deltager i dagens sejlads er Dino Pekic fra Herning. Han skal dog have en styrmand på i form af Niels Peter Jeppesen også kaldet Jeppe. Man kan tydeligt se og mærke på Jeppe at han har en kolossal erfaring. Stille og roligt bliver båden gjort klar til at komme på vandet og Dino plus forældre er helt trygge ved situationen.

Bådtypen er små miniature udgaver af større sejlbåde. Den ene er en 12m med plads til to personer, de to andre sejles alene.

Når sejladsen er slut, er det tid til en kold forfriskning. Johannes åbner køleboksen, og deler en øl eller sodavand rundt mens de alle får en snak om dagens sejlads og med plads til sjove drillerier dem alle imellem.

Tekst/Foto Jan Olesen

spot_img
spot_img
spot_img