Fløde, flæsk og frikadeller på Struer Museum

spot_img

Stegt flæsk med persillesovs gjorde rent bord, da danskerne i 2014 stemte om en nationalret. Afgørelsen blev krydret med en delikat gang mundhuggeri om mormormad, kønsroller, frikadeller i børnehaven og nationale tilhørsforhold. For mad er langt mere end kalorier og vitaminer. Den er sovset ind i traditioner, idealer, fordomme, kultur og teknologisk udvikling.

Nutidens idéer om ægte dansk mad er en smagfuld stuvning af både mælkecentrifuge, skåneærmer, konserves, dybfrost, madpyramider og seks-om-dagen-kampagner. Og mon ikke fremtidens anretninger – på vores lille planet – byder på flere grønne certifikater, insekter og bæredygtige superfoods. For du er, hvad du spiser.

På Struer Museum kan du sætte dig til bords med Caroline Nyvang, seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek, som serverer et appetitligt foredrag ”Fløde, flæsk og frikadeller – 150 års dansk madhistorie” om dansk madkultur og kulinarisk egenart.

Gennem billeder og opskriftseksempler vil foredraget kaste lys over, hvordan den rivende samfundsudvikling har formet danskernes madkultur.

Vores ideer om god mad har lange historiske rødder. Siden 1880’erne har økonomiske opsving og teknologiske landvindinger for alvor givet os nye gastronomiske muligheder, men også perioder med krig og krise har sat blivende aftryk på vores forhold til mad.

Inden foredraget har du mulighed for at deltage i fællesspisning og nyde sprødstegt flæsk med persillesovs ad libitum.

Tid: d. 24. april kl. 19.00 -21.00

Sted: Struer Museum

Pris: 80 kr./medlemmer af Museumsforeningen 50 kr. Begge priser er inkl. kaffe/kage

Arrangør: Struer Museum, Museumsforeningen for Struer og Thyholm og Folkeuniversitetet Struer.

Fællesspisning: 17.30 (skal forudbestilles på Struermuseum.dk/arrangementer)

Mad: sprødstegt flæsk med persillesovs ad libitum inkl. 1 glas vin/øl/vand

Pris: 175kr.

spot_img
spot_img
spot_img