Firmatalk: Et virksomhedseventyr i vest

”Det hele startede i 2016, hvor jeg synes det var en ærgerligt, at vi i Danmark ikke gjorde brug af Limfjordens mest fantastiske råvare: limfjordsøstersen. På daværende tidspunkt eksporterede man alle limfjordsøsters ud af Danmark, og importerede i stedet franske og hollandske østers, da de var billigere”, udtaler Kristian Borbjerggaard. I dag er Limfjordsøsters blevet ekstremt populær blandt danskerne, og der er nu større efterspørgsel end udbud på limfjordsøsters. Dette betyder også, at der næsten ikke længere eksporteres limfjordsøsters ud af landet som tidligere.

Mit liv som ung selvstændig i en “gammelmandsbranche”

V/ Kristian Borbjerggaard ejer af Venø Seafood A/S

Kristian Borbjerggaard er 25 år gammel, men allerede en erfaren og succesrig erhvervsmand. Han driver i dag Venø Seafood A/S, der er en engros- og detailvirksomhed på Venø. Virksomheden leverer kvalitetsråvarer til private, restauranter, fiskehandlere og grossister i hele Danmark. Virksomheden sidder på den største del af det danske østersmarked. Således sælges mere end 80% af alle danske østers fra Venø Seafood A/S.

Kristian Borbjerggaard startede sit virksomhedseventyret, Venø Seafood A/S, i 2016. Da var han blot 18 år gammel. Han købte 300 kilo Limfjordsøsters hos en lokal fisker fra Limfjorden, lejede sig ind i et østersanlæg på Venø og tog ud til forskellige danske restauranter, hvor han tilbød dem at købe limfjordsøsters.

Det blev en succes!

I 2019 købte Kristian Borbjerggaard anlægget på Venø, og i december 2020 udvidede virksomheden anlægget med 400 kvm. og 6 store betonkar og er nu Nordeuropas største med plads til mere end 60 tons østers.

På Struer Museum kan gæsterne denne aften opleve Kristian Borbjerggaard fortælle om sit liv som ung selvstændig – om op og nedture siden virksomhedens start i juni 2016 både i firmaet, men også i branchen. Han vil fortælle om den nuværende produktion og den fremtidige. Der vil også være plads til små historier – som dengang i i 2017, hvor den 19 årige Kristian fra Venø blev inviteret til Fredensborg af Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2. En helt særlig dag og unik oplevelse, hvor han også mødte Danmarks nye konge, Hans Majestæt Kong Frederik 10. 

FAKTABOKS

Hvor: Struer Museum

Hvornår: Den 6. februar 2024, 19.15-21.00

Hvem: Kristian Borbjerggaard, Venø Seafood A/S

Pris for Firmatalk: 50 kr. (medlemmer); 80 kr. (ikke medlemmer) inkl. kaffe og kage

Aftenmenu: serveres kl. 18.30; Dampede blåmuslinger med nybagt brød. Pris: 165 kr. inkl. en genstand. Aftenmenu inkluderer ikke firmatalk.

I 2019 købte Kristian Borbjerggaard] anlægget på Venø, og i december 2020 udvidede Venø Seafood A/S anlægget med 400 kvm. og 6 store betonkar. Anlægget er nu Nordeuropas største med plads til mere end 60 tons østers. I dag har Venø Seafood A/S udvidet sit råvaresortiment og sælger friske limfjordshummere, stillehavsøsters (gigasøsters), hjertemuslinger (i sæson) samt tilbehør i form af kaviar, østersknive, blinis og champagne.