Et tilløb på 10 år

spot_img

Theresa Aroha Wollenberg er at finde på Socialdemokratiets liste til kommunalvelget den 16. november. Hun stiller op for første gang. Det var en bekendt, der skubbe til den tanke, der havde været der længe.

“Jeg har nok gået og joket med det: Det var måske nu, man skulle stille op og i den dur,” siger hun. “Det handler også om, at jeg har arbejdet som leder i et politisk system i mange år, og jeg er blevet mere og mere nysgerrig på, hvad det er politikerne er optaget af, når de beslutter sig. Arbejdet og samarbejdet mellem partierne.”

Dermed er Theresa Aroha Wollenbergs interesse for politik og hendes lyst til at engagere sig vokset, og nu forsøger hun at tage skridtet ind i byrådet.

Theresa Aroha Wollenberg blev født i New Zealand for 46 år siden og er mor til 4 børn mellem 12 og 26. Hun kom til Struer for 24 år siden i forbindelse med mandens arbejde. Hun kom fra det pulserende liv i Aarhus og tænkte, at i Struer blev hun ikke ret længe. Men det er altså 24 år siden:
“Jeg fik øjnene op for mentaliten, venligheden og ikke mindst de omgivelser, vi har her.”
Hun arbejder som områdeleder for 3 plejecentre i Thy. Hun bor sammen med sin kæreste Charles, som hun har hentet hertil fra Als. Også hendes forældre har hun importeret til kommunen.

Ældreområdet

“I forbindelse med ældreområdet har jeg en stor faglighed,” siger Theresa Aroha Wollenberg. “Det gør, at jeg, selvom jeg som politiker kommer til at sidde med to kasketter, så vil jeg nok have andre fokuspunkter, vil se tingene i et længere perspektiv.”

Og det er det område Theresa Aroha Wollenberg gerne vil arbejde videre med, i samarbejde med borgerene i Struer kommune.

I det hele taget banker Theresa Aroha Wollenbergs hjerte især for de borgere, som har et særligt behov, fremhæver hun. Det gælder både de ældre, på borgere med fysiske eller psykiske handicap.

Kvinder en mangelvare

I byrådet i Struer er kvinder en mangelvare. Betyder det noget for dig?

“Jeg må sige, at det er noget jeg har tænkt over,” siger den socialdemokratiske kandidat. “Ligestilling indenfor alt er supr-godt.”

“Jeg ser det også på min arbejdsplads. Mænd og kvinder kommer med en forskellig tilgang til forskellige områder. Men når det så er sagt, så håber jeg at det er mine holdninger, der tæller, hvis jeg bliver valgt og ikke fordi jeg er kvinde.”

“Men i et samarbejde kan det gavne, at vi har den forskellige tilgang.”

Også om kloak, ikke kun ældre.

Hvis du bliver valgt, skal du ikke kun tage stilling til ældreområdet, men også f.eks. kloak. Hvordan ser du på det?

“Det handler i bund og grund om den kommune vi bor i, så vi får det gode liv i Struer. Det handler jo også om bl.a. kloak og vand. Så er jeg sådan indstillet, at hvis det er det, jeg kommer til at arbejde med, så sætter jeg mig grundigt ind i tingene. Hvis det er det, der er opgaven, engagerer jeg mig fuldt ud. Og det vil også give mig ny viden, som jeg kan bruge.”

Selvom Theresa Aroha Wollenberg har været med til at øge bosætningen i Struer kommune, er hun klar over, at bosætning er et vigtigt emne.

“Det handler ikke kun om det attraktive i havnen, det handler også i høj grad af arbejdspladser,” erklærer Theresa Aroha Wollenberg. “Jeg var da bekymret over de større arbejdspladser, der over år har forladt Struer. Men samtidig synes jeg, at byrådene i de 24 år, har arbejdet seriøst med problemet.”

“Ikke at ikke kan gøres meget endnu, ikke mindst i forhold til arbejdspladser. Holstebro og nu også Herning og andre byer i vores område ligger jo ikke længere væk, end at det er muligt at bosætte sig i Struer. På en time kan man komme vidt omkring i forhold til jobs.”

“Her er skønt, vi har mange rekreative områder, billige huspriser og vi har et børne- og ungeområde, der fungerer. Indenfor de sidste år, er der også kommet mange kulturelle tilbud i en imponerende mængde i forhold til vores størrelse. Så hvis vi gør det rigtigt, skulle problemet nok løses i en vis målestok.”

spot_img
spot_img
spot_img