Endelig Dina Thorslund i ringen igen

Det bliver den 28 årige Gabriela Bouvier fra Uruguay, WBO’s regerende verdensmester Dina Thorslund skal møde i et frivilligt titelforsvar den 16. maj i Struer Energi Park.

Det er snart et år siden, at Dina Thorslund sidst var i ringen. Det var i juni måned sidste år i Horsens, hvor hun i en officiel titelkamp mødte australieren April Adams, en kamp Dina vandt overbevisende.

“Stævnet faldt på plads for nogle dage siden,” fortæller Dinas træner og manager, Thomas Madsen. “Det tager sin tid at få sådant et arrangement i stand. Der skal forhandles med både managers og forbundet. WBO skal godkende modstanderen, og valget er faldet på Gabriela Bouvier.”

Thomas Madsen fortæller, at der blev foreslået et par boksere, der ligger højere på ranglisten, men de blev afvist af WBO. Så til sidst faldt valget på Bouvier.

Gabriela Bouvier

Gabriela Bouvier er rangeret som nummer 15 på verdensranglisten i super bantamvægt, som er den vægtklasse, der skal bokses i.
Hun har bokset 26 kampe og har vundet de 15, 3 på KO, tabt 10 og bokset én uafgjort.

Bouvier har bokset ikke mindre end 13 titelkampe i sin karriere og har tidligere været sydamerikansk mester i fluevægt, været indehaver af WBC’s Latino-titel i fluevægt og, ikke mindst IBF verdensmester i fluevægt.

“Hun er bedre end nogle af de boksere Dina har mødt,” siger Thomas Madsen, der ud over at være træner, manager og promotor også er medarrangør af stævnet. “Hun er for eksempel bedre end Graff (Alicia Graff, som Dina vandt over i en titelkamp i januar sidste år – red.). Så det bliver bedre modstand end de sidste par kampe.”

De andre kampe

Thomas Madsen lover, at det, der hedder undercardet, vil blive offentliggjort efterhånden, men knap var VM-kampen mellem Dina Thorslund og Gabriela Bouvier annonceret, før den første undercardbokser har meldt sin ankomst. Det er Oliver Møllenberg (5-0-1), der forventer en større opgave end for få dage siden i Ringkøbing.

“16. maj er jeg allerede tilbage i ringen, jeg bokser til VM stævnet i Struer, hvor Dina Thorslund skal forvare sin WBO titel. Jeg ved, at jeg kommer på en hård opgave, så træningen er allerede startet op til denne kamp,” skriver Møllenberg på Facebook.