fredag, september 17, 2021

En ristet med det hele og en cocio.

Sådan kommer det nok til at lyde i pølsevognen på havnen sommeren over. Det er havnens første attraktion, der hermed er åbnet. Pølsemanden hedder Martin.

Pølsevognen kommer til at hedde “Pølsevognen – for evigt.” Det er fordi, det danske klenodie, pølsevognen, fylder 100 år. Vognen på havnen har endnu ikke mærker på, men det kommer.

Struer Nyheders udsendte lagde vejen forbi for at byde velkommen til pølsevognen og Martin. Og selvfølgelig også for at prøvesmage varerne. De smager godt.

Martin, nu er du pølsemand. Hvor kom du fra?

-Jeg har været lagermand, kontormand og lastbilchauffør. Jeg har kørt både til Holland, Belgien og helt til Spanien.

Det er da noget af et spring. Fra lastbilchauffør til pølsemand.

-Ja, men nu er jo hjemme hos familien til hverdag. Da jeg kørte, var det hjemmefra mandag morgen og til fredag eller lørdag. Det er rart. Nu må vi så se, om de kan holde mig ud.

Hvorfor sagde du så ja til at stå her i pølsevognen på lystbådehavnen?

-Det var mor der foreslog det (mor Karin har iskiosken ved siden af), og så kan man jo næsten ikke sige nej. Så hjælper man også sin mor, og det er jo dejligt.

Får du solgt noget allerede?

-Ja, det synes jeg. Det er gået godt indtil videre. Det kunne have været værre.

Hvad håber du på i løbet af sommeren? Nu kommer der mange aktiviteter omkring dig.

-Jeg regner da med, at der kommer en del liv hernede, så får jeg også flere kunder. Det er jo et dejligt sted, hernede på havnen. Og jo flere ting, der kommer til, jo bedre.

Og sommervejr?

-Det er det næste vi mangler, noget rigtig godt vejr i stedet for det her regnvejr (Vi var der tirsdag). Solskin hele sommeren.

Jeg skal have en cocio også. Det hører sig jo med til en ristet hotdog. Har du prøvet at være pølsemand før?

-Ja, mor havde en grillbar i Holstebro. Da hun startede de, hjalp jeg med til få den i gang. Med at stå der i weekenderne og sådan noget. Så det er ikke helt fremmed.

Så du har håndelaget?

-Ja efterhånden har man jo kastet et par stykker hen over disken.

(Og deres udsendte må føje til, at Martin har helt tjek på det at lave en hotdog med det hele, både en ristet og en rød.)

Det er godt med en pølsevogn, en rigtig pølsevogn med hjul under og alting.

-Ja, mor tænker også, at vi kan tage med ud til nogle arrangementer rundt omkring.

-På lørdag regner vi med at der kommer mange mennesker. Da holder vi åbningsfest, både for pølsevognen og for ishuset. Så der håber vi, der sker noget.

Hvordan fejrer i det?

-Det bliver med nogle ting vi giver med rabat og så skal der ellers bare være fadølsanlæg og det hele.

Pølse og isfest. Hvor længe varer det?

-Det er i hele vores åbningstid, fra kl. 11 til kl. 19. Og det skulle blive godt vejr på lørdag.

Mor Karin, der også hedder Kristiansen sýntes, at der manglede en rigtig pølsevogn i Struer og ikke mindst på havnen. Så derfor har vi fået en i Struer, oven i købet med hjul under, så den kan lejes. Og pølsemanden følger med.

Så måtte deres udsendte fortrække fra vognen. Der dukkede en hel klasse op fra Oure Idrætsefterskole og skulle til. De var på vej til Klitmøller for at surfe, men skulle lige se kabelbanen. Og troppede derefter op ved pølsevognen og ville have noget at spise.